Retete

Supe si ciorbe

Ciorba de vacuta

Descriere

Ciorba de vacuta se prepara cu carne frageda de vita, legume de sezon (sau congelate) si se acreste cu zeama de varza sau cu bors.

Daca nu ai bors, poti prepara o ciorba de vacuta cu zeama de varza. Dar, va sugeram, pentru aceasta reteta de ciorba sa folositi musai niste leustean cand ciorba este gata.

Ingrediente
Mod preparare

Speli carnea, o tai in cubulete cu latura de 2 cm (cat de cat egale) si o pui la fiert intr-o oala mare, cu 4 l de apa, indepartand spuma ori de cate ori e nevoie. Dupa ce a dat cateva clocote pui legumele (fara cartofi) spalate si taiate marunt si lasi pe foc pana cand legumele sunt fierte. Adaugi cartofii taiati cubulete, pasta de rosii, sare si piper, dupa gust, si mai lasi 15-20 de minute, la foc mic. Torni borsul fiert separat sau zeama de varza. Iei oala de pe foc si presari leusteanul tocat.

Poti sa o servesti cu ardei iute si smantana.

Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Supe si ciorbe Supa crema de cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci, reteta simpla, vegana/ de post, este delicioasa si sanatoasa.Reteta se supa crema de cartofi dulcieste consistenta, fina si gustoasa.

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac este un preparat gustos, ideal de pregatit la inceput de toamna, atunci cand incepe sezonul dovleacului.

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Tarator

Tarator

Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt, reteta bulgareasca

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de linte cu rosii si tofu

Supa crema de linte cu rosii si tofu

Supa crema de linte cu rosii si tofu - usoara, dar in acelasi timp foarte hranitoare, motiv pentru care trebuie sa nu lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Ciorba arabeasca

Ciorba arabeasca

Ciorba arabeasca. Este o ciorba care se serveste calda si cu ardei uite.

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi. Hribii isi dezvolta mai vine aroma daca sunt caliti in unt topit, la foc mic.

Citeste mai mult