Mod preparare
Intr-o oala punem la foc laptele si untul si le lasam pana se topeste untul. Laptele trebuie sa fie caldut.
Intr-un bol punem faina cu drojdia, zaharul, un praf de sare, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si oul. Puteti adauga zahar in plus, dupa preferinta.
Vom pune putin cate putin din lapte peste amestecul de faina si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat omogen, moale dar care sa nu se lipeasca de maini.
Dupa framantare punem aluatul intr-un vas acoperit cu folie alimentara si lasam la dospit cat timp ne ocupam de mere. Le curatam de coaja, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem la calit impreuna cu zaharul, zeama de lamaie si scortisoara. Le lasam pe foc pana seaca toata zeama.
Dupa dospire luam aluatul si il impartim in doua parti egale. Punem faina pe blatul de lucru si intindem prima foaie cu ajutorul facaletului.
Peste aceasta foaie vom pune jumatate din cantitatea de mere si o vom intinde intr-un strat uniform.
Rulam placinta apoi o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel vom proceda si cu cealalta bucata de aluat.
Dupa ce am terminat de modelat placintele le ungem cu ou sau cu putin lapte.
Vom pune tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 40-50 de minute.
Cand placintele sunt coapte le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca. Le putem pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!