Retete

Dulciuri/deserturi

Pasca traditionala cu branza dulce

Descriere

Reteta de pasca cu branza este una pe care e bine sa o aiba oricine in repertoriul sau culinar, pentru ca Sarbatorile Pascale revin in fiecare an.

Nu e deloc greu sa faci o pasca: un aluat de cozonac si o umplutura simpla de branza de vaci, aromatizata si indulcita dupa gust. Aceasta reteta traditionala va deveni repede atractia principala de pe masa de Paste.

Ingrediente
Pentru Crema
Pentru Aluat
Pentru Decor
Mod preparare

Aluat:

Se incalzeste putin laptele, se adauga zaharul si drojdia, apoi celalalte ingrediente (mai putin faina) si se amesteca bine. Se adauga treptat faina si se framanta pentru a se omogeniza. Se lasa aluatul la dospit intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul (aproximativ 30 de minute).

Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in doua (o treime pentru baza si doua treimi pentru impletitura). Bucata mai mare se imparte in alte doua bucati si se fac niste cordoane lungi si subtiri, care se impletesc. Impletitura decorativa se pune pe margine. Partea mai mica se intinde pe masa, cu sucitorul, astfel incat sa acopere tava in care se coace pasca. Se pune aluatul in tava, se acopera cu un prosop si se mai lasa 15 minute la dospit.

Umplutura:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Restul ingredientelor pentru umplutura se amesteca separat. Albusurile batute se adauga usor la restul compozitiei, prin amestecare.

Coacere:

Intr-o tava rorunda se pune aluatul pentru baza, iar pe marginea tavii aluatul impletit. Inainte de a pune umplutura peste aluat, acesta se unge cu un ou batut. Umplutura se toarna in tava. Se coace ~20 de minute la 180 de grade Celsius, apoi inca 10-15 minute la 150 grade Celsius. Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se poate taia felii.

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tort trio de ciocolata

Tort trio de ciocolata

Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Minciunele

Minciunele

Sunt crocante si parfumate. Au forma de fundita si prin unele locuri se mai numesc aripi de inger sau, in functie de regiune: cirighele, uscatele, fundite sau scoruse

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem, o prajitura care te scoate din incurcatura atunci cand se anunta musafiri. Cum se face Prajitura Krem a la Krem?

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti crinkle

Biscuiti crinkle

Biscuitii crinkle sau "crapati" sunt niste biscuiti/fursecuri extrem de populari in lumea intreaga,moi la exterior, avand aproape o consistenta de negresa si foarte crocanti la exterior.

Citeste mai mult