Pasca traditionala cu branza dulce Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 1777 28 April 2021 Descriere Reteta de pasca cu branza este una pe care e bine sa o aiba oricine in repertoriul sau culinar, pentru ca Sarbatorile Pascale revin in fiecare an. Nu e deloc greu sa faci o pasca: un aluat de cozonac si o umplutura simpla de branza de vaci, aromatizata si indulcita dupa gust. Aceasta reteta traditionala va deveni repede atractia principala de pe masa de Paste. Ingrediente Pentru Crema dupa preferinta esenta vanilie dupa preferinta coaja de lamaie 50 g stafide 100 g zahar 50 g smantana 200 g branza 2 galbenusuri 1 ou Pentru Aluat dupa preferinta esenta vanilie un praf sare 20 g (6 g drojdie uscata) drojdie proaspata 50 gr (min. 80% grasime) unt 100 gr branza 100 ml lapte 50 g zahar 2 galbenusuri 300 g faina Pentru Decor 1 ou Mod preparare Aluat: Se incalzeste putin laptele, se adauga zaharul si drojdia, apoi celalalte ingrediente (mai putin faina) si se amesteca bine. Se adauga treptat faina si se framanta pentru a se omogeniza. Se lasa aluatul la dospit intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul (aproximativ 30 de minute). Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in doua (o treime pentru baza si doua treimi pentru impletitura). Bucata mai mare se imparte in alte doua bucati si se fac niste cordoane lungi si subtiri, care se impletesc. Impletitura decorativa se pune pe margine. Partea mai mica se intinde pe masa, cu sucitorul, astfel incat sa acopere tava in care se coace pasca. Se pune aluatul in tava, se acopera cu un prosop si se mai lasa 15 minute la dospit. Umplutura: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Restul ingredientelor pentru umplutura se amesteca separat. Albusurile batute se adauga usor la restul compozitiei, prin amestecare. Coacere: Intr-o tava rorunda se pune aluatul pentru baza, iar pe marginea tavii aluatul impletit. Inainte de a pune umplutura peste aluat, acesta se unge cu un ou batut. Umplutura se toarna in tava. Se coace ~20 de minute la 180 de grade Celsius, apoi inca 10-15 minute la 150 grade Celsius. Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se poate taia felii. Din aceeasi categorie 29 March 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 December 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 May 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 November 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult