Ceapa rosie murata Andreea Muraturi & conserve Afisari: 2156 16 septembrie 2022 Descriere O reteta atat de simpla si de rapida cu atat de multe intrebuintari! Ceapa rosie murata in otet isi pierde putin din culoare si complet proprietatile lacrimogene, dar ramane crocanta. E o garnitura excelenta langa...orice (langa carnea la gratar sau langa un cotlet de porc, in salata de cartofi, in sandwich-uri, in burgeri, etc.). Pentru saramura, in principiu respectam proportia de 2 la 1. Adica doua parti de apa, o parte de otet. Ingrediente cateva boabe (optional) piper 1/2 lingurita (optional) oregano 2 catei (optional) usturoi 1 lingurita sare 1 lingura miere 100 ml otet 200 ml apa 3 cepe Mod preparare Curatam ceapa de coaja uscata si apoi o taiem felii subtiri. Desfaceti feliile de ceapa inele si le puneti intr-un borcan spalat si uscat. Apasati usor sa incapa cat mai multa. Adaugati cateii de usturoi zdrobit si putin oregano daca doriti, este optional. Presati bine cu mana si adaugati apa pana ce se umple borcanul. Apoi goliti apa intr-un pahar cu masuratoare si calculati o parte otet, doua parti apa. Puneti otetul cu apa la fiert, adaugati mierea, sarea si boabele de piper (daca doriti). Cand lichidul incepe sa fiarba il luati de pe foc si il turnati fierbinte peste inelele de ceapa. Inchideti borcanul cu un capac si il intoarceti cu capul in jos pana lichidul se raceaste si apoi il puneti in frigider. Dupa o ora se poate consuma cu... orice. :) Odata deschis, borcanul se pastreaza la frigider. Tine foarte bine chiar si mai mult de o luna. Din aceeasi categorie 20 noiembrie 2020 Muraturi & conserve Sfecla rosie in otet Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort. Este perfecta langa o friptura suculenta. Citeste mai mult 2 noiembrie 2020 Muraturi & conserve Muraturi dulci Muraturi dulci, o reteta de sezon, foarte usor de preparat. Citeste mai mult 29 iunie 2020 Muraturi & conserve Gem de caise Gem de caise reteta clasica, simpla, fara multa fierbere, cu zahar putin. Cum se face gemul de caise fara gelfix sau conservanti, cat zahar se foloseste, cat se fierbe ca sa ramana auriu? Citeste mai mult 16 iunie 2020 Muraturi & conserve Dulceata de visine Dulceata de visine se pregateste usor, cu ingrediente putine si la indemana. Citeste mai mult 18 mai 2020 Muraturi & conserve Dulceata de capsuni O reteta rapida, fara ore multe de fierbere, cu fructe intregi, frumos confiate si sirop bine legat, parfumat, cuo culoare de un rosu intens Citeste mai mult 11 mai 2020 Muraturi & conserve Ardei iute murat Ardei iute murat. Â Ardeiul iute are multiple beneficii pentru sanatate. Citeste mai mult