Retete

Muraturi & conserve

Dulceata de capsuni

Descriere

Datorita pectinei continute de lamai, dulceata de capsuni cu lamaie, odata fiarta, se gelifiaza tare frumos.

Lamaile nu trebuie sa fie tratate.

Chiar si fara niciun fel de conservant adaugat, dulceata se va pastra foarte bine.

Ingrediente
Mod preparare

Capsunile se spala bine si se curata de codite. Se asaza intr-un vas incapator, nu prea adanc, cu fundul mai gros (potrivit pentru dulceata). Se stropesc fructele cu zeama de la 3 lamai. Se pune apoi tot zaharul si lamaia ramasa, taiata in felii subtiri. Puteti renunta la lamaie daca nu va place. Se acopera vasul cu un capac sau cu folie si se lasa într-un loc racoros peste noapte.

Dupa trecerea timpului de odihna, mare parte din zahar este deja dizolvat. Se pune vasul pe foc, la foc mic. In scurt timp, fructele vor pluti în siropul format.

Cand incepe sa clocoteasca, se inteteste focul. Se va forma deasupra spuma, care trebuie sa fie indepartata pe masura ce se aduna. Cu un servet curat, inmuiat in apa rece, se sterge constant marginea vasului de siropul care adera, pentru a evita caramelizarea si inchiderea la culoare a dulcetii. Se urmareste cu atentie fierberea, spumand dulceata constant.

Dupa trecerea a 35-45 de minute de fierbere, se picura pe o farfurie rece putin sirop, pentru verificarea consistentei. Daca picaturile au un aspect de boabe de roua si nu se imprastie pe farfurie, dulceata este gata, chiar daca ni se pare inca lichida.

In borcanele curate, uscate si sterilizate, se pune dulceata fierbinte si acopera cu capacele imediat. Se intorc pentru 15 minute cu capacul in jos apoi se rastoarna în pozitia normala.

Din aceeasi categorie

Muraturi & conserve Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata este un DELICIU! Se face rapid, este o reteta ieftina si o puteti folosi la o multime de preparate

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Sfecla rosie in otet

Sfecla rosie in otet

Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort. Este perfecta langa o friptura suculenta.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Muraturi dulci

Muraturi dulci

Muraturi dulci, o reteta de sezon, foarte usor de preparat.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Gem de caise

Gem de caise

Gem de caise reteta clasica, simpla, fara multa fierbere, cu zahar putin. Cum se face gemul de caise fara gelfix sau conservanti, cat zahar se foloseste, cat se fierbe ca sa ramana auriu?

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine se pregateste usor, cu ingrediente putine si la indemana.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Ardei iute murat

Ardei iute murat

Ardei iute murat.  Ardeiul iute are multiple beneficii pentru sanatate.

Citeste mai mult