Retete

Muraturi & conserve

Dulceata de visine

Descriere

Din camara pentru iarna nu trebuie sa lipseasca cateva borcanele cu dulceata de visine facuta in casa. Chiar daca pare ca implica mult timp si efort, in realitate dulceata de visine se pregateste usor, cu ingrediente putine si la indemana.

Ingrediente
Mod preparare

Spala si curata visinele de codite si de alte impuritati. Dupa spalare lasa visinele la scurs intr-o strecuratoare.

Scoate samburii visinelor cu ajutorul unui bat de frigarui (visina sa ramâna întreaga). Poti folosi si alte metode prin care sa scoti samburii din visine, in functie de ce ai la indemana. In comert exista chiar si aparate speciale pentru aceasta operatiune.

Pune visinele curatate de samburi intr-o cratita larga, cu fund dublu si adauga zahar in proportie de 700g la 1kg de fruct. Poti ajusta insa cantitatea de zahar in functie de cat de acre sau dulci sunt visinele, dar si dupa gust.

Lasa visinele cu zaharul cateva ore sau peste noapte, astfel incat visinele sa-si lase siropul pentru a putea fierbe dulceata de visine in sucul propriu.

Dupa ce visinele si-au lasat suficient sirop astfel încat sa se scalde in el, adauga zeama de la lamaie, esenta de lamaie, zaharul vanilat si razuieste putina coaja de lamaie. Acestea vor ajuta dulceata de visine sa capete mai multa aroma si parfum, iar gustul final va fi unul aparte.

Pune cratita la fiert la foc mic spre potrivit, pana cand siropul incepe sa scada si visinele sunt bine fierte. Ar trebui sa dureze aproximativ o ora din momentul îin care dulceata incepe sa dea in fiert. Cel mai bine este sa faci testul picaturilor de dulceata. Picura cateva picaturi din siropul dulcetei pe o farfurie, iar daca picaturile se coaguleaza si nu se insira, nu curg, atunci dulceata este gata.

Opreste focul si lasa dulceata cateva minute sa se racoreasca inainte sa o conservi in borcane pentru iarna.

Pune dulceata in borcane sterilizate pe care le mai dai apoi 15 minute la cuptorul preincalzit, la 120 de grade. Opreste cuptorul si lasa borcanele inauntru, sa se raceasca incet. In felul acesta dulceata va rezista mult timp in camara inainte de a fi consumata.

Din aceeasi categorie

Muraturi & conserve Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata este un DELICIU! Se face rapid, este o reteta ieftina si o puteti folosi la o multime de preparate

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Sfecla rosie in otet

Sfecla rosie in otet

Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort. Este perfecta langa o friptura suculenta.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Muraturi dulci

Muraturi dulci

Muraturi dulci, o reteta de sezon, foarte usor de preparat.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Gem de caise

Gem de caise

Gem de caise reteta clasica, simpla, fara multa fierbere, cu zahar putin. Cum se face gemul de caise fara gelfix sau conservanti, cat zahar se foloseste, cat se fierbe ca sa ramana auriu?

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

O reteta rapida, fara ore multe de fierbere, cu fructe intregi, frumos confiate si sirop bine legat, parfumat, cuo culoare de un rosu intens

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Ardei iute murat

Ardei iute murat

Ardei iute murat.  Ardeiul iute are multiple beneficii pentru sanatate.

Citeste mai mult