e-mancare.ro

Blog

Ce sa faci cu vinul ramas in sticla

Ti-a ramas putin vin in sticla de aseara si ai uitat sa il pui inapoi in frigider? Nicio problema!

Nu este nevoie sa il arunci. Resturile de vin pot fi folosite cu succes ulterior, daca le ingheti rapid si le pastrezi in congelator, in tavi speciale pentru cuburile de gheata.

Este un truc pe care celebra Nigella Lawson il foloseste de foarte mult timp. „Probabil ca un somelier s-ar enerva daca ar auzi asta”, glumeste cheful britanic.

Nigella Lawson te invata ce sa faci cu vinul ramas in sticla: „Este o metoda care functioneaza foarte bine!”

Dupa cinele delicioase pe care le organizeaza pentru prieteni, Nigella recunoaste ca nu arunca vinul ramas in sticle sau in pahare, pentru ca ar fi o risipa. In schimb, ea toarna resturile in tavi pentru cuburi de gheata sau in pungi speciale, compartimentate.

Apoi, ea eticheteaza recipientele si le pastreaza la congelator, pentru a le folosi mai tarziu la gatit tot felul de preparate: tocanite, sosuri, paste sau risotto.

Daca vrei sa incerci trucul Nigellei, foloseste tavi sau pungi speciale pentru gheata. Astfel, iti va fi mult mai usor sa folosesti anumite cantitati. Nu uita sa treci data pe eticheta, pentru a sti cat de vechi este vinul.

„Vinul oxideaza daca este lasat in sticla deschisa sau in pahar. Daca nu il bei imediat, mai bine il congelezi!”, explica Nigella. Desi vinul congelat nu va avea acelasi gust fresh si intens pentru a fi baut, el poate fi folosit fara probleme la gatit.

Nu numai ca este o solutie rapida (nu trebuie sa decongelezi vinul, ci doar sa il pui in tigaia sau oala incalzita), dar este si o metoda de evitare a risipei alimentare. „Cand reteta imi cere doar un pahar de vin, nu trebuie sa deschid o sticla intreaga”, spune cheful bucatar.

Poti congela atat vinul alb, perfect pentru risotto si sosuri pentru paste, cat si vinul rosu sau rose, delicios in tocanite sau sosuri pentru carne sau peste.

Sursa: andreearaicu

Cateva retete ce merita incercate

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata este un DELICIU! Se face rapid, este o reteta ieftina si o puteti folosi la o multime de preparate

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Diverse Crackers / saratele cu seminte

Crackers / saratele cu seminte

Reteta saratele/crackers cu seminte, pentru a prepara si pentru a consuma gustari mai sanatoase decat cele din comert

Citeste mai mult

Salate Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu cruditati reteta pas cu pas. Cum se fierbe quinoa? In ce preparate putem adauga quinoa?

Citeste mai mult

Retete de post Cornulete de post cu gem si nuca

Cornulete de post cu gem si nuca

Reteta cornulete de post cu gem si nuca, reteta simpla cu ulei si apa minerala

Citeste mai mult

Diverse Rondele de mar cu unt de arahide

Rondele de mar cu unt de arahide

Gratie untului de arahide pe care il contine, acesta combinatie este foarte satioasa si iti furnizeaza energia de care ai nevoie.

Citeste mai mult

Salate Salata cu ton si fasole

Salata cu ton si fasole

Fara indoiala, salatele sunt cele mai simple retete atunci cand vine vorba de a profita de o conserva de fasole boale, ce iti va aduce un aport nutritional sporit la cina sau ca o gustare.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult