Descriere
Este delicioasa, racoritoare si, cu toate ca are putine calorii, datorita continutului ridicat de proteine din quinoa, e chiar foarte satioasa.
Quinoa - este numita "superaliment" datorita continutului ridicat de vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali sanatatii noastre. Totodata, quinoa nu contine gluten, este usor de digerat si nu are un continut caloric ridicat, astfel incat o pot consuma fara probleme si persoanele cu intoleranta sau alergie la gluten, cat si persoanele care urmeaza o cura de slabire. Avand un continut ridicat de proteina, quinoa esta un aliment consumat de cei care urmeaza o dieta vegetariana sau raw-vegana.
Mod preparare
Primul lucru pe care-l avem de facut este sa spalam quinoa foarte bine cu apa rece. Pe suprafata boabelor de quinoa se gaseste in mod natural o substanta amara, saponina. Evident, noi vrem sa scapam de substanta asta, care se indeparteaza usor prin spalare.
Punem quinoa intr-o sita deasa. O spalam sub jet de apa rece, agitand-o. Cam 2-3 minute de clatire abundenta este suficienta ca sa scapam de substanta amara.
Intr-o craticioara punem 400 ml de apa (dublul volumului ocupat de quinoa) cu un praf generos de sare si o punem pe foc. In momentul in care apa a inceput sa fiarba, adaugam quinoa.
Dupa ce apa reincepe sa fiarba, se reduce focul la minimum si se acopera craticioara cu un capac. Dupa ~15 de minute tot lichidul trebuie sa fie absorbit de quinoa.
Cat timp quinoa fierbe, ne ocupam de legumele pe care le vom folosi. Tocam rosiile, curatam si tocam ardeiul gras, castravetii, usturoiul si morcovul.
Peste quinoa racita, adaugam legumele pregatite cat si patrunjelul verde tocat fin.
Intr-un bol punem zeama de la lamaie si restul ingredientelor pentru dressing si se amesteca bine.Turnam dressingul deasupra ingredientelor pentru salata de quinoa cu legume.
Amestecam bine si salata de quinoa cu legume e gata de servire!
Pofta buna!