e-mancare.ro

Blog

Cum sa stii daca pepene rosu este copt si delicios

Vara are gustul unei felii proaspete de pepene verde - suculenta si dulce. Când încerci sa alegi unul copt si dulce mergi la ghici? Iata cum sa cumperi un pepene rosu aromat de fiecare data.

Dupa ce este recoltat, pepenele verde nu se mai coace, asa ca e important sa alegi o bucata perfecta din prima. Uite cum poti face asta!

Trucuri de care sa tii cont când cumperi pepene rosu

  • Cauta unul care sa aiba coaja de un verde profund, nu verde deschis sau galbui.
  • Cauta fundul pepenelui sau partea care a stat pe pamânt cât timp s-a copt. Daca este crem sau galbena, pepenele este copt. Daca este verde deschis sau alba, nu este gata de consum.
  • Loveste-i fundul putin. Daca sunetul este grav si gol, îl poti cumpara.
  • Când codita este mai uscata, pepenele este copt. De asemenea, daca are o zona galbena, ca o pânza de paianjen pe el, e dulce si bun de consum.
  • Indiferent de marimea pepenelui, acesta trebuie sa fie greu. Cu cât are greutatea mai mare, cu atât contine mai multa apa si e mai zemos si delicios.

 

Beneficii pepene rosu - De ce sa consumi mai mult

Pepenele rosu este un fruct ideal de vara, deoarece ofera hidratare si este revigorant. Dintre toate fructele pe care le cunoastem, pepenele rosu este fructul care contine cea mai mare cantitate de apa.

Substantele nutritive din pepenele rosu

El ofera saruri minerale, evidentiindu-se prin continutul de magneziu si potasiu. In componenta lui gasim si licopenul, o substanta care joaca un rol important in neutralizarea radicalilor liberi. Licopenul se gaseste in toate fructele si legumele rosii. Pe langa magneziu si potasiu, pepenele rosu contine fibre, beta caroten si acid folic.

Celor care sufera de retentie de apa din cauza acidului uric ridicat din organism (inclusiv tensiune arteriala ridicata) li se recomanda pepene rosu, pentru ca stimuleaza diureza. Trebuie sa se ia in considerare ca doua felii de pepene sunt echivalente cu un pahar mare de apa. Insa calitatile pepenelui rosu nu se opresc aici: este foarte important de stiut faptul ca el ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Beneficiile pepenelui rosu

  • hidrateaza si remineralizeaza, datorita continutului ridicat de apa;
  • are rol antioxidant, datorita licopenului pe care-l contine;
  • este ideal pentru scaderea in greutate;
  • ajuta la curatarea organismului de toxine;
  • stimuleaza diureza.


Asa cum bine stiti, pepenele se consuma crud, pe stomacul gol, nicidecum dupa masa. Insa, daca, de exemplu, aveti prea mult pepene in frigider si nu mai aveti pofta sa-l consumati ca atare, va puteti pregati un smoothie din pepene adaugand si alte fructe ori condimente (capsuni, zmeura, menta, ghimbir).

Va recomanda aceasta reteta deosebita de gazpacho cu pepene rosu.

Cateva retete ce merita incercate

Diverse Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Terci de ovaz cu banane si nuci (Porridge)

Porridge - fulgii de ovaz sunt ideali pentru micul dejun, deoarece sunt hranitori si cresc senzatia de satietate.

Citeste mai mult

Pizza & paste Pizza cu pui

Pizza cu pui

Reteta de pizza cu piept de pui este o varianta minunata pentru cei mai carnivori

Citeste mai mult

Pizza & paste Aluat pizza

Aluat pizza

O alta metoda de preparare a aluatului pentru pizza, care da rezultate foarte bune, cudrojdia instant .

Citeste mai mult

Pizza & paste Paste cu piept de pui

Paste cu piept de pui

Reteta Pastele cu pui sunt bune pentru un pranz tarziu, satioase si nutritive

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Sfecla rosie in otet

Sfecla rosie in otet

Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort. Este perfecta langa o friptura suculenta.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Muraturi dulci

Muraturi dulci

Muraturi dulci, o reteta de sezon, foarte usor de preparat.

Citeste mai mult

Diverse Spanac cremos cu ou si smantana

Spanac cremos cu ou si smantana

Spanac cremos cu ou si smantana

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Minciunele

Minciunele

Sunt crocante si parfumate. Au forma de fundita si prin unele locuri se mai numesc aripi de inger sau, in functie de regiune: cirighele, uscatele, fundite sau scoruse

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac este un preparat gustos, ideal de pregatit la inceput de toamna, atunci cand incepe sezonul dovleacului.

Citeste mai mult