Mod preparare
Intr-un castron punem untul (min 80% grasime), untul de arahide, zaharul si mixam sau amestecam cu o lingura pana zaharul se topeste.
Adaugam ouale si amestecam.
Adaugam untul de arahide, esenta de vanilie, sarea si amestecam din nou.
Adaugam faina, pe toata odata, praful de copt si amestecam cu o spatula pana incorporam toata faina in aluat.
Tocam ciocolata, o adaugam in aluat si amestecam. (Putem adauga stafide sau merisoare, dupa preferinta). Va rezulta un aluat semi-lipicios.
Pornim cuptorul la 170°C si asezam hartie de copt intr-o tava.
Cu ajutorul unei cupei de inghetata portionam biscutii in tava. Nu este obligatoriu sa folositi cupa de inghetata, puteti la fel de bine sa luati aluat cu lingurita si sa modelati biscuitii intre palme.
Puteti sa le dati forma rotunda sau puteti sa ii aplatizati putin, cum doriti.
Punem biscuitii in tava (nu ii ingramadim, ci lasam spatiu intre ei) si dam tava la cuptor pentru 25 minute sau pana biscuitii sunt usor rumeni pe deasupra.
Dupa coacere, scoatem biscuitii pe un grilaj si ii lasam sa se raceasca complet.