Retete

Dulciuri/deserturi

Tarta rustica cu piersici

Descriere

Galette este o tarta rustica si este un desert frantuzesc mai putin elaborat, dar irezistibil. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Tarta rustica presupune un aluat de tarta si fructe. Acestea pot fi alese dupa preferinte.

Ingrediente
Pentru Aluat
Pentru Umplutura
Mod preparare

Pentru aluat, amestecati faina cu untul si un praf de sare. Apoi, turnati apa foarte rece, cat sa lege aluatul. Nu trebuie framantat! Il infoliati si il dati la congelator pentru 15 minute.

Intre timp, feliati piersicile si le puneti intr-un castron impreuna cu zaharul si vanilia. Amestecati.

Intindeti aluatul direct pe foaia de copt, dar nu prea subtire.

Presarati deasupra aluatului faina, lasand marginile libere. Acest strat de faina va absorbi sucul pe care-l vor lasa fructele la copt, iar aluatul va ramane crocant.

Asezati deasupra piersicile si ridicati marginile aluatului. Puteti sa va ajutati de hartia de copt. Apoi ungeti marginile aluatului cu oul batut si presarati deasupra zahar.

Coaceti tarta rustica cu piersici la cuptorul preincalzit, la 200 de grade, aproximativ 40 de minute. 

Dupa ce se raceste puteti sa o presarati cu zahar pudra sau sa o serviti alaturi de o cupa de inghetata sau o lingura de iaurt rece.

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca pentru Paste - Pasca traditionala cu branza dulce

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tort trio de ciocolata

Tort trio de ciocolata

Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Minciunele

Minciunele

Sunt crocante si parfumate. Au forma de fundita si prin unele locuri se mai numesc aripi de inger sau, in functie de regiune: cirighele, uscatele, fundite sau scoruse

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem, o prajitura care te scoate din incurcatura atunci cand se anunta musafiri. Cum se face Prajitura Krem a la Krem?

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti crinkle

Biscuiti crinkle

Biscuitii crinkle sau "crapati" sunt niste biscuiti/fursecuri extrem de populari in lumea intreaga,moi la exterior, avand aproape o consistenta de negresa si foarte crocanti la exterior.

Citeste mai mult