Retete

Dulciuri/deserturi

Budinca de chia cu ciocolata

Descriere

Un mic dejun sau o gustare delicioasa si cu putine calorii? Da, aceasta Budinca de Chia cu Ciocolata le are pe toate! In plus are un continut mare de fibre si proteine.

TIPS AND TRICKS PENTRU CEA MAI ACEASTA RETETA:

  • Prepara budinca de chia cu o seara inainte de a o manca, pentru a avea timp sa ajunga la consistenta dorita;
  • Pune laptele si semintele de chia intr-un borcan, agita-l bine si pune-l la frigider pentru 10 minute. Scoate-l, agita-l din nou si lasa-l peste noapte (nu mai ai nevoie de tel si, in plus, e mai rapid :) );
  • poti folosi lapte de cocos pentru reteta aceasta, dar vei obtine acelasi rezultat cu orice fel de lapte;
  • poti folosi si cateva din nucile tale preferate ca topping sau sa folosesti alte fructe.

Semintele de chia au multiple beneficii pentru sanatate, dar sunt si ingrediente utile in bucatarie, putand fi incluse in preparate absolut delicioase. 

CARE SUNT FACTORII NUTRITIONALI AI SEMINTELOR DE CHIA?

28g de seminte de chia contin substante nutritive precum: 11g fibre, 4g proteine, 9g grasimi sanatoase dintre care 5g de Omega 3, 18% din doza zilnica recomandata de calciu, 30% din doza zilnica recomandata de magneziu, 27% din doza zilnica recomandata de fosfor. Semintele de chia contin, de asemenea, o cantitate considerabila de zinc, potasiu si vitaminele B1, B2 si B3.

Ingrediente
Pentru Decor
Mod preparare

Punem toate ingredientele intr-un castron si amestecam cu un tel, cat sa se omogenizeze.

Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam deoparte 15 minute, apoi amestecam din nou.

Veti observa ca deja budinca si-a schimbat textura, a devenit mai groasa.

Acoperim din nou si punem castronul la frigider pentru cel putin 2-3 ore, sau pana a doua zi.

Cand budinca de chia a capatat consistenta dorita, impartiti-o in doua pahare/cupe/castronele, asezand deasupra capsunile tocate.

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca pentru Paste - Pasca traditionala cu branza dulce

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tort trio de ciocolata

Tort trio de ciocolata

Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Minciunele

Minciunele

Sunt crocante si parfumate. Au forma de fundita si prin unele locuri se mai numesc aripi de inger sau, in functie de regiune: cirighele, uscatele, fundite sau scoruse

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem, o prajitura care te scoate din incurcatura atunci cand se anunta musafiri. Cum se face Prajitura Krem a la Krem?

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti crinkle

Biscuiti crinkle

Biscuitii crinkle sau "crapati" sunt niste biscuiti/fursecuri extrem de populari in lumea intreaga,moi la exterior, avand aproape o consistenta de negresa si foarte crocanti la exterior.

Citeste mai mult