Retete

Supe si ciorbe

Supa de dovleac

Descriere

Bogat in fibre, vitaminele A si E si alti nutrienti importanti, dovleacul placintar este o leguma pe care ar trebui s-o incluzi cat mai des in meniul tau saptamanal.

Ingrediente
Mod preparare

Pune uleiul de masline intr-o cratita si caleste ceapa si usturoiul cu un varf de cutit de sare, pana se inmoaie. Adauga apoi dovleacul curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, amesteca bine si mai lasa 5 minute, la foc mediu.

Toarna vinul peste legume si lasa-le sa clocoteasca la foc potrivit pana se evapora cam 3 sferturi din lichid. Adauga condimentele si supa de pasare si lasa sa fiarba la foc mic pana ce dovleacul se inmoaie suficient pentru a fi pasat (~20-25 minute).

Cu ajutorul unui mixer vertical, paseaza supa. Adauga smantana, potriveste gustul de sare si piper si amesteca bine.

Serveste supa garnisita cu frunze de patrunjel.

 

Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Supe si ciorbe Supa crema de cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci, reteta simpla, vegana/ de post, este delicioasa si sanatoasa.Reteta se supa crema de cartofi dulcieste consistenta, fina si gustoasa.

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac este un preparat gustos, ideal de pregatit la inceput de toamna, atunci cand incepe sezonul dovleacului.

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Tarator

Tarator

Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt, reteta bulgareasca

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de linte cu rosii si tofu

Supa crema de linte cu rosii si tofu

Supa crema de linte cu rosii si tofu - usoara, dar in acelasi timp foarte hranitoare, motiv pentru care trebuie sa nu lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Ciorba arabeasca

Ciorba arabeasca

Ciorba arabeasca. Este o ciorba care se serveste calda si cu ardei uite.

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi. Hribii isi dezvolta mai vine aroma daca sunt caliti in unt topit, la foc mic.

Citeste mai mult