Retete

Supe si ciorbe

Supa crema de legume

Descriere

Timpul mic de gatire, dar si usurinta cu care se fac, consider ca este cel mai mare avantaj al supelor creme. Practic ai nevoie doar de câteva ingrediente, un blender si gata, ai o masa delicioasa.

Ingrediente
Mod preparare

Legumele se curata si se toc cubulete marunte. 

Intr-o oala se pun legumele peste care se toarna peste circa 1 l de apa si se pun la fiert la foc mediu. Adaugam si un pic de sare si un praf de piper macinat.

Dupa ~20 de minute, cand totul este fiert si mai este suficient lichid pentru ca supa crema sa aiba consistenta potrivita (nivelul lichidului trebuie sa fie aproape de cel al legumelor), cu ajutorul unui mixer vertical/blender sau alt aparat de pasat zdrobim legumele pana obtinem o pasta fina. La final adaugam si smantana si potrivim de sare. 

Pentru ca supa crema de legume sa fie de post nu mai punem smantana.

Supa este gata. Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Supe si ciorbe Supa crema de cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci

Supa crema de cartofi dulci, reteta simpla, vegana/ de post, este delicioasa si sanatoasa.Reteta se supa crema de cartofi dulcieste consistenta, fina si gustoasa.

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac este un preparat gustos, ideal de pregatit la inceput de toamna, atunci cand incepe sezonul dovleacului.

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Tarator

Tarator

Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt, reteta bulgareasca

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de linte cu rosii si tofu

Supa crema de linte cu rosii si tofu

Supa crema de linte cu rosii si tofu - usoara, dar in acelasi timp foarte hranitoare, motiv pentru care trebuie sa nu lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Ciorba arabeasca

Ciorba arabeasca

Ciorba arabeasca. Este o ciorba care se serveste calda si cu ardei uite.

Citeste mai mult

Supe si ciorbe Supa crema de hribi

Supa crema de hribi

Supa crema de hribi. Hribii isi dezvolta mai vine aroma daca sunt caliti in unt topit, la foc mic.

Citeste mai mult