Ciorba de raci oltenesti Andreea Supe si ciorbe Afisari: 2347 3 mai 2020 Descriere Nu este vorba de racii cu clesti, sunt niste ardei rosii cu pereti subtiri, care se cultiva special pentru acest fel de mancare. Toamna se culeg, se insira pe o ata si se lasa la uscat pentru a fi folositi pe timpul iernii si in postul Pastelui. Ingrediente 1/4 lingurita patrunjel 1/4 lingurita cimbru 120 ml pasta de tomate 1 litru zeama de varza 1 pastarnac 2 bucati morcov 300 g faina 500 gr ceapa 16 bucati ardei raci Mod preparare Umpli jumatate o oala cu apa in care vei opari pentru cateva minute racii uscati ca sa ii decupezi mai usor. Poti sa ii dai cateva clocote daca sunt prea crocanti si se sparg la taiere, dar nici prea moi nu trebuie sa fie. Scoti cotorul si ii cureti de seminte sub jet de apa. Le crestezi varful ca sa nu se sparga la fiert si ii pui cu gura in jos la scurs. Ceapa o toci marunt si o calesti intr-o tigaie, in 3 linguri de ulei. Cand ceapa devine sticloasa, iei tigaia de pe foc si scoti intr-o farfurie echivalentul unei cepe ca sa o pui in zeama. Adaugi sare, piper, pasta de rosii (pastrezi 3 linguri de pasta de rosii) si amesteci pana se omogenizeaza. Adaugi faina, amesteci si daca este prea uscata compozitia (depinde cat de hidratate sunt legumele) adaugi apa rece pana obtii un amestec consistent cu care vei umple racii. Potriveste de sare. Umpli ardeii cu compozitia rezultata dar nu la refuz pentru ca un pic se mai umfla compozitia. Intr-o oala, se pune la fiert zeama de varza + 1.5 sau 2 litri apa. Tai legumele in felul urmator: morcovii rondele, pastarnacul cubulete. Cand apa clocoteste pui legumele tocate si ceapa calita oprita. Dupa cateva clocote, pasta de rosii oprita (3 linguri) si alta zeama de varza sau apa, daca zeama este prea sarata/acra. Iei oala de pe foc alaturi si asezi racii cu grija. Lasi sa fiarba la foc mic, ca sa nu se sparga, cam 30 de minute. Adaugi verdeata si mai lasi pe foc pentru un clocot. Pofta buna! Din aceeasi categorie 1 noiembrie 2021 Supe si ciorbe Supa crema de cartofi dulci Supa crema de cartofi dulci, reteta simpla, vegana/ de post, este delicioasa si sanatoasa.Reteta se supa crema de cartofi dulcieste consistenta, fina si gustoasa. Citeste mai mult 5 octombrie 2020 Supe si ciorbe Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac este un preparat gustos, ideal de pregatit la inceput de toamna, atunci cand incepe sezonul dovleacului. Citeste mai mult 31 iulie 2020 Supe si ciorbe Tarator Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt, reteta bulgareasca Citeste mai mult 30 iulie 2020 Supe si ciorbe Supa crema de linte cu rosii si tofu Supa crema de linte cu rosii si tofu - usoara, dar in acelasi timp foarte hranitoare, motiv pentru care trebuie sa nu lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata Citeste mai mult 18 iunie 2020 Supe si ciorbe Ciorba arabeasca Ciorba arabeasca. Este o ciorba care se serveste calda si cu ardei uite. Citeste mai mult 11 iunie 2020 Supe si ciorbe Supa crema de hribi Supa crema de hribi. Hribii isi dezvolta mai vine aroma daca sunt caliti in unt topit, la foc mic. Citeste mai mult