Retete

Sosuri

Sos besciamella / Bechamel

Descriere

Sosul Bechamel se mai numeste si sos alb, si este foarte des folosit in prepararea a numeroase feluri de mancare.

Ingrediente
Mod preparare

Laptele se pune la fiert cu foile de dafin, salvia, nucsoara. Intr-o alta cratita se topeste untul pe foc mediu, adaugam faina amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, iar la final laptele fierbinte si aromatizat, putin cate putin. Amestecam pana cand devine o crema densa, cand este gata se lasa la racit acoperita cu o foaie de plastic.

Din aceeasi categorie

Sosuri Mujdei cu smantana

Mujdei cu smantana

Exista multe posibilitati de a preparamujdei: cu iaurt, cu smantana, cu rosii, cu ardei copti, mai picant, mai dulce.

Citeste mai mult

Sosuri Sos Teriyaki

Sos Teriyaki

Sosul Teriyaki are un gust dulceag si este folosit in gatirea unor preparate, precum puiul Teriyaki, sau este servit ca sos pentru preparate precum sushi.

Citeste mai mult

Sosuri Sos de ciuperci si smantana

Sos de ciuperci si smantana

Daca iti plac pastele atunci trebuie sa stii sa prepari si sosul de ciuperci si smantana.

Citeste mai mult

Sosuri Sos arrabbiata

Sos arrabbiata

Se prepara repede si simplu, iar ingrediente, probabil, le ai deja in casa. Rezultatele sunt excelente!

Citeste mai mult