Retete

Sosuri

Sos Teriyaki

Descriere

Sosul Teriyaki are un gust dulceag si este folosit in gatirea unor preparate, precum puiul Teriyaki, sau este servit ca sos de sine statator, separat de preparate precum sushi.

 Il puteti folosi în marinade, cand pregatiti taietei sau ciuperci.

 

Ingrediente
Mod preparare

Intr-o craticioara mica, amesteca 120 ml de sos de soia, apa, otetul de orez, ghimbirul, mierea, fulgii de ardei iute si usturoiul, ca sa se combine. Se aduce la punctul de fierbere. Cand sosul a inceput sa fiarba, se amesteca impreuna restul de sos de soia si amidonul de porumb pana cand se dizolva si apoi se adauga in sosul care fierbe. Se amesteca timp de 1-2 minute pana cand sosul incepe sa se ingroasa.

Adauga mierea si amesteca bine pana la incorporare.

 

Poti folosi zahar in cazul in care nu ai miere.
Daca sosul este prea gros, poti adauga 1-2 linguri de apa in timpul fierberii.

Din aceeasi categorie

Sosuri Mujdei cu smantana

Mujdei cu smantana

Exista multe posibilitati de a preparamujdei: cu iaurt, cu smantana, cu rosii, cu ardei copti, mai picant, mai dulce.

Citeste mai mult

Sosuri Sos besciamella / Bechamel

Sos besciamella / Bechamel

Sosul Bechamel se mai numeste si sos alb, si este foarte des folosit in prepararea a numeroase feluri de mancare.

Citeste mai mult

Sosuri Sos de ciuperci si smantana

Sos de ciuperci si smantana

Daca iti plac pastele atunci trebuie sa stii sa prepari si sosul de ciuperci si smantana.

Citeste mai mult

Sosuri Sos arrabbiata

Sos arrabbiata

Se prepara repede si simplu, iar ingrediente, probabil, le ai deja in casa. Rezultatele sunt excelente!

Citeste mai mult