Retete

Sosuri

Sos de ciuperci si smantana

Descriere

Daca iti plac pastele atunci trebuie sa stii sa prepari si sosul de ciuperci si smantana. Este simplu, usor de realizat, iar rezultatele sunt excelente!

Ingrediente
Mod preparare

Intr-o tigaie se topeste untul. Se adauga ciupercile spalate si taiate felii. Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa la scazut la foc potrivit. Se adauga smantana, se da focul mic si se mai lasa sa dea o data in clocot. Se adauga parmezanul si se amesteca. Se adauga ierburi aromatice la alegere, usturoiul tocat marunt si se ia de pe foc.

Intre timp se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg de apa fierbinte si se servesc imediat acoperite cu acest sos cremos.

Se serveste cu spaghetti, se presara cu parmezan ÅŸi ierburi aromate.

Din aceeasi categorie

Sosuri Mujdei cu smantana

Mujdei cu smantana

Exista multe posibilitati de a preparamujdei: cu iaurt, cu smantana, cu rosii, cu ardei copti, mai picant, mai dulce.

Citeste mai mult

Sosuri Sos Teriyaki

Sos Teriyaki

Sosul Teriyaki are un gust dulceag si este folosit in gatirea unor preparate, precum puiul Teriyaki, sau este servit ca sos pentru preparate precum sushi.

Citeste mai mult

Sosuri Sos besciamella / Bechamel

Sos besciamella / Bechamel

Sosul Bechamel se mai numeste si sos alb, si este foarte des folosit in prepararea a numeroase feluri de mancare.

Citeste mai mult

Sosuri Sos arrabbiata

Sos arrabbiata

Se prepara repede si simplu, iar ingrediente, probabil, le ai deja in casa. Rezultatele sunt excelente!

Citeste mai mult