Retete

Sosuri

Mujdei cu smantana

Descriere

Acest mujdei se serveste imediat langa preparate la gratar (carnuri, legume), fripturi la cuptor sau la tigaie. Poate fi pastrat 1-2 zile la frigider in recipient inchis.

Exista multe posibilitati de a prepara mujdei: cu iaurt, cu smantana, cu rosii, cu ardei copti, mai picant, mai dulce. 

Da, expresia „mujdei de usturoi” este un pleonasm. De ce? Pentru ca mujdei inseamna spuma de usturoi si vine din limba franceza „mousse d’ail”.

Ingrediente
Mod preparare

Usturoiul se da prin presa, dupa care se spumeaza cu ajutorul unei linguri impreuna cu sarea grunjoasa. Sarea grunjoasa ajuta mecanic la sfaramarea pulpei de usturoi.

Treptat se adauga si uleiul. Usturoiul trebuie sa devina cremos si sa se albeasca usor. Puteti folosi si un blender sau un procesor de bucatarie ca sa obtineti un amestec spumos, fara bucatele de usturoi. 

Treptat se adauga si smantana, amestecand energic cu lingura. Cu cat smantana e mai grasa cu atat mujdeiul va fi mai cremos. 

Optional se poate adauga si patrunjel verde tocat.

Din aceeasi categorie

Sosuri Sos Teriyaki

Sos Teriyaki

Sosul Teriyaki are un gust dulceag si este folosit in gatirea unor preparate, precum puiul Teriyaki, sau este servit ca sos pentru preparate precum sushi.

Citeste mai mult

Sosuri Sos besciamella / Bechamel

Sos besciamella / Bechamel

Sosul Bechamel se mai numeste si sos alb, si este foarte des folosit in prepararea a numeroase feluri de mancare.

Citeste mai mult

Sosuri Sos de ciuperci si smantana

Sos de ciuperci si smantana

Daca iti plac pastele atunci trebuie sa stii sa prepari si sosul de ciuperci si smantana.

Citeste mai mult

Sosuri Sos arrabbiata

Sos arrabbiata

Se prepara repede si simplu, iar ingrediente, probabil, le ai deja in casa. Rezultatele sunt excelente!

Citeste mai mult