Descriere
Consumarea ceaiului de ghimbir dupa mesele imbelsugate ajuta la recapatarea controlului asupra digestiei, previne aparitia diareei sau a flatulentelor si balonarii. Datorita cantitatii mari de antioxidanti, ceaiul de ghimbir intareste sistemul imunitar.
Substantele active din ghimbir blocheaza acumularea grasimilor pe vasele de sange si reduc nivelul de colesterol. De asemenea, ceaiul de ghimbir este si un remediu impotriva racelilor, decongestionand caile nazale, umezeste mucoasa gatului, previne tusa grabind procesul de vindecare.
Totodata ceaiul de ghimbir reduce stresul responsabil cu aparitia raului de miscare, daca porniti la drum lung cu masina sau avionul, o cana de ceai de ghimbir consumat inainte este solutia ideala.
Si crampele menstruale isi gasesc solutia in acest ceai miraculos. Compresa imbibata in ceai de ghimbir, pusa pe partea inferioara a abdomenului poate ameliora durerile.
Ghimbirul poate avea efecte secundare, desi rare, atunci cand se consuma in cantitati foarte mari, zilnic. Persoanele sensibile pot experimenta si arsuri la stomac din cauza acestui ceai.
Femeile insarcinate si persoanele diagnosticate cu pietre la fiere trebuie sa consulte medicul inainte de a consuma ceai de ghimbir.
Rizomii de ghimbir trebuie depozitati intr-un loc racoros, uscat si ferit de lumina. Nu-i tine la frigider, pentru a evita deshidratarea plantei. Ghimbirul se va consuma in 2-3 saptamani. Dupa aceasta perioada planta incepe sa-si piarda din proprietati.
Mod preparare
Se curata ghimbirul si se da pe razatoarea mica.
Se pune apa la fiert. Cand clocoteste se adauga doua lingurite de ghimbir ras. Se lasa sa mai fiarba 2-3 minute.
Se strecoara si se adauga mierea si sucul de la o jumatate de lamaie.
Se toarna in cesti si se orneaza cu felii de lamaie.
Optional pentru a prepara o bautura cu efecte mai puternice pentru pierderea in greutate, poti adauga scortisoara.