Retete

Retete de post

Pate vegetal

Descriere

Reteta de pate vegetal cu naut si legume, de post, un preparat extraordinar de gustos si sanatos, potrivit pentru zilele de post de peste an sau pentru o alimentatie vegana variata.

Pateul vegetal cu naut si legume se pregateste simplu si usor, intr-un timp scurt si fara prea mult efort.

Ingrediente
Mod preparare

Curata morcovul si vânata de coaja, taie-le in bucati potrivite si aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Curata semintele de la vanata, pastreaza doar miezul.

Asezoneaza legumele cu sare si 3 linguri de ulei, pune si ardeiul intreg langa ele in tava si coace la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand legumele sunt bine coapte. Ardeiul ramâne intreg ca sa poti cuata pielita dupa ce se va coace.

Dupa ce legumele s-au gatit, aseaza-le intr-un bol acoperit si lasa-le sa transpire. Acest lucru va ajuta morcovul si vanata sa se hidrateze in caz ca s-au uscat in timpul coacerii, iar coaja ardeiului va fi mult mai usor de curatat.

Cât timp legumele se racoresc, curata boabele de naut de coaja. Strânge-le pur si simplu între degete si pielita se va desface foarte usor. E o operatiune mai meticuloasa, dar treaba merge repede si nici nu vei sti când ai început.

Pune toate legumele în bolul unui robot de bucatarie, adauga si rosiile uscate in ulei, cativa sâmburi de nuca (optional), sare, piper, usturoiul si o lingurita de miere (optional).

Mizeaza bine totul pana cand se transforma intr-o pasta fina.

Gusta pateul vegetal astfel rezultat, potriveste de sare si piper apoi serveste pe o felie de paine proaspata, rumena si bine coapta, pregatita in casa.

Din aceeasi categorie

Retete de post Cornulete de post cu gem si nuca

Cornulete de post cu gem si nuca

Reteta cornulete de post cu gem si nuca, reteta simpla cu ulei si apa minerala

Citeste mai mult

Retete de post Sarmalute cu orez si ciuperci

Sarmalute cu orez si ciuperci

Cum se face umplutura de post pentru sarmale vegane gustoase? Cu ciuperci, orez, verdeturi aromate si putin suc de rosii sau bulion.

Citeste mai mult

Retete de post Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ce poate fi mai usor decat sa arunci niste legume intr-o tava si sa le dai la cuptor? E tot ce trebuie sa faci pentru a pregati cel mai bun ghiveci la cuptor pe care il poti prepara acasa.

Citeste mai mult

Retete de post Placinta cu mere de post

Placinta cu mere de post

Aceasta delicioasa si savuroasa placinta cu mere de post merge de minune in orice zi a saptamanii, dar si la ocazii speciale sau sarbatori.

Citeste mai mult

Retete de post Prajitura cu morcovi de post

Prajitura cu morcovi de post

Prajitura cu morcovi de post - o prajitura simpla, frageda, aromata si foarte gustoasa.

Citeste mai mult

Retete de post Fasole verde cu usturoi

Fasole verde cu usturoi

Fasole verde cu usturoi - o garnitura gustoasa din fasole pastai verzi sau galbene, late sau subtiri. 

Citeste mai mult