Descriere
Reteta de pate vegetal cu naut si legume, de post, un preparat extraordinar de gustos si sanatos, potrivit pentru zilele de post de peste an sau pentru o alimentatie vegana variata.
Pateul vegetal cu naut si legume se pregateste simplu si usor, intr-un timp scurt si fara prea mult efort.
Mod preparare
Curata morcovul si vânata de coaja, taie-le in bucati potrivite si aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Curata semintele de la vanata, pastreaza doar miezul.
Asezoneaza legumele cu sare si 3 linguri de ulei, pune si ardeiul intreg langa ele in tava si coace la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand legumele sunt bine coapte. Ardeiul ramâne intreg ca sa poti cuata pielita dupa ce se va coace.
Dupa ce legumele s-au gatit, aseaza-le intr-un bol acoperit si lasa-le sa transpire. Acest lucru va ajuta morcovul si vanata sa se hidrateze in caz ca s-au uscat in timpul coacerii, iar coaja ardeiului va fi mult mai usor de curatat.
Cât timp legumele se racoresc, curata boabele de naut de coaja. Strânge-le pur si simplu între degete si pielita se va desface foarte usor. E o operatiune mai meticuloasa, dar treaba merge repede si nici nu vei sti când ai început.
Pune toate legumele în bolul unui robot de bucatarie, adauga si rosiile uscate in ulei, cativa sâmburi de nuca (optional), sare, piper, usturoiul si o lingurita de miere (optional).
Mizeaza bine totul pana cand se transforma intr-o pasta fina.
Gusta pateul vegetal astfel rezultat, potriveste de sare si piper apoi serveste pe o felie de paine proaspata, rumena si bine coapta, pregatita in casa.