Retete

Retete de post

Placinta cu mere de post

Descriere

Traditionala placinta cu mere si aluat fraged, de post, reprezinta un dulce excelent pentru orice zi, ce va fi savurat cu pofta de toata familia!

Ingrediente
Mod preparare

Se spala merele si se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare. Punem la calit merele intr-o tigaie impreuna cu 150 g zahar. Se adauga peste scortisoara, esenta de vanilie, grisul si se amesteca. Dupa ce zeama s-a evaporat, se lasa compozitia deoparte la racit.

Intr-un bol incapator se pune apa minerala, uleiul, zaharul ramas, vanilia si praful de sare. Se amesteca ingredientele pana se dizolva de tot zaharul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitie. Se amesteca compozitia si se framanta pana se obtine un aluat omogen si nelipicios. Aluatul obtinut se acopera cu o folie alimentara apoi se da la rece pentru aproximativ 20 de minute.

Aluatul se imparte in doua parti egale. O parte de aluat se intinde intr-o foaie dreptunghiulara (se poate taia daca nu va iese un greptunghi).

Asezam aluatul intr-o tava cu diametrul de 20/30 cm, tapetata cu hartie de copt. Peste foaie se intinde uniform compozitia de mere pe toata suprafata foii. Peste compozitie se intinde a doua foaie de aluat. Inteapam cu furculita, din loc in loc toata suprafata placintei cu mere. Se introduce prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace pentru aproximativ 30 minute, pana devine aurie.

Se lasa prajitura sa se racesca complet, apoi se pudreaza cu zahar pudra si se portioneaza.

 

Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Retete de post Cornulete de post cu gem si nuca

Cornulete de post cu gem si nuca

Reteta cornulete de post cu gem si nuca, reteta simpla cu ulei si apa minerala

Citeste mai mult

Retete de post Pate vegetal

Pate vegetal

Reteta de pate vegetal cu naut si legume, de post, un preparat extraordinar de gustos si sanatos.

Citeste mai mult

Retete de post Sarmalute cu orez si ciuperci

Sarmalute cu orez si ciuperci

Cum se face umplutura de post pentru sarmale vegane gustoase? Cu ciuperci, orez, verdeturi aromate si putin suc de rosii sau bulion.

Citeste mai mult

Retete de post Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ce poate fi mai usor decat sa arunci niste legume intr-o tava si sa le dai la cuptor? E tot ce trebuie sa faci pentru a pregati cel mai bun ghiveci la cuptor pe care il poti prepara acasa.

Citeste mai mult

Retete de post Prajitura cu morcovi de post

Prajitura cu morcovi de post

Prajitura cu morcovi de post - o prajitura simpla, frageda, aromata si foarte gustoasa.

Citeste mai mult

Retete de post Fasole verde cu usturoi

Fasole verde cu usturoi

Fasole verde cu usturoi - o garnitura gustoasa din fasole pastai verzi sau galbene, late sau subtiri. 

Citeste mai mult