Retete

Muraturi & conserve

Gogonele dulci acrisoare

Descriere

Daca nu ai apucat inca sa faci proviziile pentru iarna, este timpul sa incepi sa o faci. Muraturile nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa.

Avantajul muraturilor asortate este acela de a se asezona de minune orice fel de mancare, fiind ideale alaturi de fripturile grase.

Reteta de muraturi asortate sunt usor de facut, avand un grad minim de dificultate. 

Ingrediente
Mod preparare

Gogonelele se spala si se taie felii. Morcovii se curata si se taie rondele. Conopida se desface bucatele mici si se pune peste gogonele si morcovi, la fel si usturoiul - curatat si taiat pe jumatate.

Intr-un vas se amesteca otetul, apa, zaharul si sarea. Cand zaharul este topit se pune peste legume si se amesteca din cand in cand. Se lasa pana a doua zi pentru a-si lasa legumele sucul care trebuie sa le acopere.

A doua zi se pun in borcane.

Din aceeasi categorie

Muraturi & conserve Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata este un DELICIU! Se face rapid, este o reteta ieftina si o puteti folosi la o multime de preparate

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Sfecla rosie in otet

Sfecla rosie in otet

Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort. Este perfecta langa o friptura suculenta.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Muraturi dulci

Muraturi dulci

Muraturi dulci, o reteta de sezon, foarte usor de preparat.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Gem de caise

Gem de caise

Gem de caise reteta clasica, simpla, fara multa fierbere, cu zahar putin. Cum se face gemul de caise fara gelfix sau conservanti, cat zahar se foloseste, cat se fierbe ca sa ramana auriu?

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine se pregateste usor, cu ingrediente putine si la indemana.

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

O reteta rapida, fara ore multe de fierbere, cu fructe intregi, frumos confiate si sirop bine legat, parfumat, cuo culoare de un rosu intens

Citeste mai mult