Gogonele dulci acrisoare Andreea Muraturi & conserve Afisari: 8422 26 aprilie 2020 Descriere Daca nu ai apucat inca sa faci proviziile pentru iarna, este timpul sa incepi sa o faci. Muraturile nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa. Avantajul muraturilor asortate este acela de a se asezona de minune orice fel de mancare, fiind ideale alaturi de fripturile grase. Reteta de muraturi asortate sunt usor de facut, avand un grad minim de dificultate. Ingrediente 1/2 cana apa o capatana usturoi 1/2 legatura marar 1 bucata conopida 2 bucati morcov 4 linguri sare 1 cana otet 1 cana zahar 1 kg gogonele Mod preparare Gogonelele se spala si se taie felii. Morcovii se curata si se taie rondele. Conopida se desface bucatele mici si se pune peste gogonele si morcovi, la fel si usturoiul - curatat si taiat pe jumatate. Intr-un vas se amesteca otetul, apa, zaharul si sarea. Cand zaharul este topit se pune peste legume si se amesteca din cand in cand. Se lasa pana a doua zi pentru a-si lasa legumele sucul care trebuie sa le acopere. A doua zi se pun in borcane. Din aceeasi categorie 16 septembrie 2022 Muraturi & conserve Ceapa rosie murata Ceapa rosie murata este un DELICIU! Se face rapid, este o reteta ieftina si o puteti folosi la o multime de preparate Citeste mai mult 20 noiembrie 2020 Muraturi & conserve Sfecla rosie in otet Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort. Este perfecta langa o friptura suculenta. Citeste mai mult 2 noiembrie 2020 Muraturi & conserve Muraturi dulci Muraturi dulci, o reteta de sezon, foarte usor de preparat. Citeste mai mult 29 iunie 2020 Muraturi & conserve Gem de caise Gem de caise reteta clasica, simpla, fara multa fierbere, cu zahar putin. Cum se face gemul de caise fara gelfix sau conservanti, cat zahar se foloseste, cat se fierbe ca sa ramana auriu? Citeste mai mult 16 iunie 2020 Muraturi & conserve Dulceata de visine Dulceata de visine se pregateste usor, cu ingrediente putine si la indemana. Citeste mai mult 18 mai 2020 Muraturi & conserve Dulceata de capsuni O reteta rapida, fara ore multe de fierbere, cu fructe intregi, frumos confiate si sirop bine legat, parfumat, cuo culoare de un rosu intens Citeste mai mult