Descriere
Bucataria chineazeasca a cucerit intreaga lume prin varietatea ingredientelor si abundenta condimentelor care dau un gust complet diferit mancarurilor, chiar si cand ingredientul de baza e acelasi.
Combinatia dintre ghimbir si ardei iute intotdeauna merge bine.
Iti place mancarea chinezeasca pe care o gasesti la restaurante? Puiul crocant dulce-acrisor e printre cele mai populare preparate, iar sa-l pregatesti acasa e usor!
Mod preparare
Pieptul de pui il taiem pe jumatate si il batem cu ciocanul pentru snitele. Il punem la marinat cu sare, piper si 2 linguri de soia si il lasam cel putin o jumatate de ora la frigider.
Intre timp, intr-un bol amestecam sosul de soia cu zaharul, 3 linguri de apa si otetul de orez. Il lasam deoparte (il vom pune peste legume).
Taiem cubulete mici ardeiul iute curuia i-am indepartat semintele. Tocam ceapa verde marunta, iar ghimbirul il dam pe razatoare.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugam ceapa, ghimbirul si ardeiul dupa care le calim ~2 minute. Adaugam sosul de soia si lasam pe foc pana se ingroasa.
Intr-o farfurie punem pesmetul, sare si piper si le amestecam. Intr-un caston spargem ouale si le batem bine.
Intr-o tigaie adaugam ulei cat sa prajim snitelele. Apoi adaugam untul, acesta ajuta la un plus de gust si de culoare.
Trecem bucatile de pui prin pesmet, ou si iar pesmet.
Prajim snitelele cam 3 minute pe fiecare parte la foc mediu spre mare. Le scoatem pe servetele de hartie ca sa se scurga excesul de grasime apoi le taiem fasii. Sosul se pune peste fasiile de pui.
Se poate servi cu orez fiert simplu sau cu ou.