Retete

Mancaruri cu carne

Sarmale

Descriere

Preparatele traditionale sunt nelipsite de pe masa de sarbatori, iar delicioasele sarmale sunt intotdeauna in topul preferintelor.

Ingrediente
Mod preparare

Carnea tocata se pune intr-un vas adanc si peste se adauga orezul cu ceapa si condimentele. Se amesteca totul foarte bine pana cand obtii o compozitie omogena.

Se taia de varza din manunchi. Dupa ce ai ales cele mai frumoase foi de varza, poti incepe sa le umpli cu compozitia de carne tocata. Se pune cate o lingura de umplutura pentru fiecare bucata de foie de varza si se ruleaza sarmaua. Nu uita sa impingi capetele spre interior. Dupa ce ai terminat de impaturit sarmalele, se toaca marunt restul de varza murata si se amesteca cu sucul de rosii.

Se asaza sarmalele in oala pentru fiert.

Se pune un strat de varza la baza oalei (se pastreaza 1/4 din varza tocata sa se acopere sarmalele) si se continua cu straturi de sarmale pana ce oala se va umple. Deasupra se pune putina apa si un strop de ulei, iar totul se pune la foc.

Sarmale se pot fierbe si doar pe aragaz, tot în 2-3 ore, la foc mediu-mic. Se completeaza cu apa ori de cate ori este nevoie.

Daca vrei sa le faci la cuptor, trebuie sa stea la 150 de grade C pentru aproximativ 4 ore. Daca este nevoie, se mai completeaza cu apa la fiecare ora.

Sarmalele se servesc calde cu smantana, ardei iute, mamaliguta calda si, dupa preferinte, cu afumatura si piept de porc.

 

Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Mancaruri cu carne Pui Caprese

Pui Caprese

Puiul Caprese sau mai bine zis, piept de pui in sos de rosii cu mozzarella si busuioc proaspat este o retetainterpretata dupa salata caprese

Citeste mai mult

Mancaruri cu carne Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

Rafinate si parfumate, retetele de mancaruri de pastrav reprezinta alegerea ideala pentru mesele de seara in familie.

Citeste mai mult

Mancaruri cu carne Ceafa de porc la tigaie cu legume

Ceafa de porc la tigaie cu legume

Ceafa de porc la tigaie grill cu ceapa si usturoi. Ceafa de porc marinata rapid cu ulei de masline si condimente. O reteta simpla si rapida.

Citeste mai mult

Mancaruri cu carne Chiftele din carne de pui si spanac

Chiftele din carne de pui si spanac

Chiftele din carne de pui si spanac

Citeste mai mult

Mancaruri cu carne Pui cu cartofi copti

Pui cu cartofi copti

Puiul la cuptor impreuna cu o garnitura gustoasa este una dintre cele mai iubite si incercate retete culinare.

Citeste mai mult

Mancaruri cu carne Rulouri de piept de pui cu sos Camembert

Rulouri de piept de pui cu sos Camembert

O reteta rapida, o reteta simpla, rulourile acestea se fac fara mare bataie de cap si sunt minunate, atunci cand nu vrem sa petrecem foarte mult timp in bucatarie.

Citeste mai mult