Retete

Pizza & paste

Spaghetti cu scoici si rosii cherry

Descriere

In mod normal, scoicile (midiile) proaspete ar trebui sa stea inchise. Daca vedem una deschisa este suficient sa o ciocanim usor cu unghia si, daca se inchide, e ok. Daca ramane dechisa si nu reactioneaza inseamna ca e moarta si poate fi aruncata inainte de gatire.

Dupa gatire este exact invers. Scoicile proaspete (vii) se deschid la caldura pe cand cele moarte raman inchise si trebuie aruncate.

Nu se pune parmezan la pastele cu scoici, peste, creveti sau alte fructe de mare. De ce? Pentru ca pur si simplu nu se potriveste la gust. Intrebati italienii. :)

Ingrediente
Mod preparare

Se pune la fiert o oala mare cu apa pentru spaghetti (min. 3 L de apa si 3 lingurite rase de sare).

Cum se curata scoicile (midiile)?

Se acopera midiile cu apa rece si se lasa 15-20 de minute in ea. In acest timp ele filtreaza apa din jur si automat elimina nisipul. Acesta se va depune la fundul vasului. Se scot scoicile cu o spumiera (sa nu deranjeze nisipul) si se pun in alt castron curat. 

Toaletarea presupune, in primul rand, smulgerea „barbilor” care atarna din carapace. Se razuiesc cele care au chestii lipte de carapace – nisip, corali, scoici mici etc., cu un cutit cu lama scurta, bine ascutit. Se poate folosi si o perie aspra de sarma. Se arunca cele deschise care, dupa ce le-am ciocanit, nu s-au inchis la loc.Se arunca si scoicile ciobite, strivite, sparte.

Scoicile curate se muta intr-o strecuratoare si se clatesc din nou cu apa rece. Apoi se lasa la scurs.

Intre timp a inceput sa fiarba apa pentru paste asa ca se pun spaghetele la fiert. Timpul de fierbere este cel indicat pe pachet.

Scoicile se gatesc foarte putin (cateva minute). Se curata usturoiul si se taie felii. Se spala rosiile cherry si se scurg bine de apa.

Intr-o tigaie larga si adanca se pun 2 linguri de ulei de masline in care se caleste usturoiul 30 de secunde pana se inmuie, fara sa se arda.

Se pun in tigaie scoicile astfel incat toate scoicile sa fie imbracate in uleiul parfumat cu usturoi. Se toarna paharul cu vin alb si se acopera imediat tigaia cu un capac si se lasa 2 minute ca scoicile sa se abureasca bine. Se adauga in tigaie rosiile cherry intregi, daca sunt mari le puteti taia in doua. Cu o spatula se amesteca bine scoicile cu rosiile, agitand tigaia. Se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Nu se mai pune capacul tigaii. Se gateste totul inca 2 minute.

Pastele fierte, al dente se scurg intr-o strecuratoare si se pun in tigaia cu scoici si rosii. Se pun 2 cani din apa in care au fiert pastele si se amesteca totul.

Apa aceea de la paste leaga totul, creeaza un fel de sos impreuna cu uleiul parfumat si zeama scursa de la rosii.

Servire spaghetti cu scoici si rosii cherry

Se impart pastele cu scoici in farfurii adanci si se presara cu patrunjel verde tocat.

Pastele au o aroma senzationala de usturoi, rosii proaspete si patrunjel. Carnea scoicilor este delicata si parfumata.

O nebunie de mancare!

 

Din aceeasi categorie

Pizza & paste Pizza cu pui

Pizza cu pui

Reteta de pizza cu piept de pui este o varianta minunata pentru cei mai carnivori

Citeste mai mult

Pizza & paste Aluat pizza

Aluat pizza

O alta metoda de preparare a aluatului pentru pizza, care da rezultate foarte bune, cudrojdia instant .

Citeste mai mult

Pizza & paste Paste cu piept de pui

Paste cu piept de pui

Reteta Pastele cu pui sunt bune pentru un pranz tarziu, satioase si nutritive

Citeste mai mult

Pizza & paste Paste cu pui si ciuperci

Paste cu pui si ciuperci

Paste cu pui si ciuperci la cuptor: consistente, cremoase si sanatoase si nu sunt dificil de realizat.

Citeste mai mult

Pizza & paste Paste cu ton

Paste cu ton

Pastele cu ton sunt un preparat rapid, ce se gateste numaidecat si care merge de minune atat la pranz cat si la cina.

Citeste mai mult

Pizza & paste Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese reteta rapida cu carne tocata de vita, ceapa si morcovi.

Citeste mai mult