Mod preparare
Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius.
Puiul il taiem fasii subtiri si il punem la fiert impreuna cu o ceapa si o lingurita de sare. Timpul de fierbere va fi diferit in functie de tipul carnii, intre 20 de minute si maxim 1 ora, pana intra furculita usor. In timp ce fierbe va forma putina spuma deasupra. O luam cu o lingura si o aruncam pana apa ramane limpede.
Pastele le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj.
Baconul il taiem marunt si il prajim intr-o tigaie timp de ~14 minute, intorcandu-l la jumatatea timpului.
Intr-o tigaie mare, incingem uleiul si adaugam ciupercile curatate si taiate feliute si usturoiul zdrobit. Le calim la foc mare timp de 5 minute pana incep sa devina aurii. Adaugam si faina si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam treptat supa de pui si amestecam bine cu o spatula. Dupa ce am incorporat toata supa, adaugam mustarul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute.
Puiul il adaugam in tigaie. Adaugam si smantana si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Intr-un vas mare pentru cuptor, adaugam pastele scurse de apa, baconul crocant si compozitia preparata anterior in tigaie. Amestecam totul si presaram deasupra cascavalul razuit.
Punem totul la cuptor timp de 20-25 minute pana cand cascavalul s-a rumenit deasupra.
Se servesc calde, dar sunt gustoase si a doua zi.