Retete

Dulciuri/deserturi

Saratele cu branza si chimen

Descriere

Saratele cu branza si chimen, fragede si aromate. Aceste saratele sunt crocante dar cu miez moale. Se prepara foarte usor, fiind o reteta simpla, usor de reprodus. 

Ingrediente
Mod preparare

Se pune faina intr-un castron incapator. Untul rece se rade deasupra fainii, la fel branza, daca folositi branza de burduf, aceasta se marunteste. Se adauga chimenul (sare nu se adauga). Aluatul se framanta rapid pentru ca grasimile sa nu se topeasca.

Se adauga iaurtul tot deodata si se framanta rapid, doar cat e nevoie sa se adune aluatul. Se da aluatul la frigider pentru minimum 3 ore sau chiar peste noapte. In acest timp, bacteriile benefice din iaurt vor declansa un proces de fermentare a aluatului asa incat acesta se va afana fara sa fi adaugat drojdie.

Pont: aluatul de saratele cu branza se poate congela cu succes si se poate pastra in frigider pana la 3 zile.

Dupa trecerea timpului de odihna, se presara planul de lucru cu faina. Se imparte aluatul în 2 bucati egale. Se întinde aluatul cu sucitorul in foi cu grosime uniforma de aproximativ 5 mm. Se porneste cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius. Se bate oul cu furculita doar cat sa se lichefieze si cu o pensula fina se unge aluatul pe toata suprafata. Se decupeaza saratele in forma dorita, de obicei in forma de bastonase (taiate cu cutitul sau cu un taietor de patiserie) dar li se pot da si alte forme, dupa preferinta.

Se presara pe deasupra cu chimen. Se poate folosi mac sau susan, dupa preferinta. Aceste saratele cu branza, gata formate, se aseaza in tavi acoperite cu hartie de copt. Se pastreaza o mica distanta intre ele. Se coc la 180 de grade Celsius pana se rumenesc frumos (15-20 minute).

Imediat ce sunt scoase din cuptor, nu sunt inca crocante, dar vor deveni dupa ce se racesc.

Saratelele complet reci se pot pastra saptamani in sir intr-o cutie bine inchisa, intr-un loc racoros (camara).

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult