Ganache de ciocolata Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 8265 25 June 2020 Descriere Un bun ganache de ciocolata iti va iesi daca folosesti ciocolata cu continut mare de cacao si smantana pentru frisca cu mai multa grasime. Daca se taie crema ganache, se poate repara foarte usor: adaugati 1 lingura de apa rece si amestecati energic. Daca nu vrea sa se lege, puneti vasul pe foc si incalziti crema, apoi o dati la rece si o bateti din nou. Daca dorim sa il folosim la a glazura ceva, nu il mai racim la frigider pentru ca se va intari prea tare si nu il vom mai putea turna peste prajitura/tort. Asteptam insa sa se raceasca suficient cat sa curga usor ca sa-l putem turna peste prajitura/tarta/tort. In functie de raportul in care cele doua ingrediente se combina, ganache-ul de ciocolata poate fi folosit ca si materie prima pentru niste trufe delicioase, crema pentru prajituri si torturi sau chiar glazura pentru acoperirea acestora. Vom folosi, deci: un raport de 1:1 daca dorim sa facem crema pentru torturi si prajituri. Adica ciocolata si frisca in cantitati egale un raport de 2:1 daca dorim sa facem trufe de ciocolata. Adica 2 parti ciocolata si una de smantana. un raport de 1:2 daca dorim sa folosim ganache-ul de ciocolata pentru a glazura un desert. Adica o parte ciocolata si doua parti de smantana. Ingrediente 600 g (min 40% cacao) ciocolata 600 ml (min. 30% grasime) frisca lichida Mod preparare Rupem ciocolata bucati mai mici sau o dam pe razatoare. Punem frisca intr-o craticioara si o incalzim pana aproape de punctul de fierbere. Dam craticioara de pe foc si adaugam in ea bucatile de ciocolata. Amestecam usor, doar cat sa acoperim ciocolata cu frisca. Lasam sa se topeasca de la caldura acesteia timp de 10 minute si abia apoi amestecam bine, omogenizand totul pana cand ajunge la consistenta unei creme. Dam la frigider pana cand se raceste bine dar nu se intareste prea tare, dupa care scoatem ganache-ul si il batem cu ajutorul unui tel. Acesta se va deschide la culoare si se va aera transformandu-se intr-o crema numai buna pentru a fi pusa intre blaturile unui tort sau a unei prajituri. Din aceeasi categorie 29 March 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 December 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 May 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 November 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult