Retete

Dulciuri/deserturi

Ganache de ciocolata

Descriere
  • Un bun ganache de ciocolata iti va iesi daca folosesti ciocolata cu continut mare de cacao si smantana pentru frisca cu mai multa grasime.
  • Daca se taie crema ganache, se poate repara foarte usor: adaugati 1 lingura de apa rece si amestecati energic. Daca nu vrea sa se lege, puneti vasul pe foc si incalziti crema, apoi o dati la rece si o bateti din nou.
  • Daca dorim sa il folosim la a glazura ceva, nu il mai racim la frigider pentru ca se va intari prea tare si nu il vom mai putea turna peste prajitura/tort. Asteptam insa sa se raceasca suficient cat sa curga usor ca sa-l putem turna peste prajitura/tarta/tort.
  • In functie de raportul in care cele doua ingrediente se combina, ganache-ul de ciocolata poate fi folosit ca si materie prima pentru niste trufe delicioase, crema pentru prajituri si torturi sau chiar glazura pentru acoperirea acestora.

    Vom folosi, deci:

    • un raport de 1:1 daca dorim sa facem crema pentru torturi si prajituri. Adica ciocolata si frisca in cantitati egale
    • un raport de 2:1 daca dorim sa facem trufe de ciocolata. Adica 2 parti ciocolata si una de smantana.
    • un raport de 1:2 daca dorim sa folosim ganache-ul de ciocolata pentru a glazura un desert. Adica o parte ciocolata si doua parti de smantana.
Ingrediente
Mod preparare

Rupem ciocolata bucati mai mici sau o dam pe razatoare.

Punem frisca intr-o craticioara si o incalzim pana aproape de punctul de fierbere.

Dam craticioara de pe foc si adaugam in ea bucatile de ciocolata.

Amestecam usor, doar cat sa acoperim ciocolata cu frisca.

Lasam sa se topeasca de la caldura acesteia timp de 10 minute si abia apoi amestecam bine, omogenizand totul pana cand ajunge la consistenta unei creme.

Dam la frigider pana cand se raceste bine dar nu se intareste prea tare, dupa care scoatem ganache-ul si il batem cu ajutorul unui tel. Acesta se va deschide la culoare si se va aera transformandu-se intr-o crema numai buna pentru a fi pusa intre blaturile unui tort sau a unei prajituri.

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult