Retete

Dulciuri/deserturi

Eclere

Descriere

Cine nu iubeste eclerele? Acestea se afla in topul preferintelor romanilor si nu doar datorita gustului deosebit, ci si emotiilor pe care acestea le trezesc. Mai mult ca sigur, eclerul este una dintre prajiturile copilariei tale, fiind usor de preparat chiar si in casa. 

Aici gasiti sfaturi pentru eclere reusite.

Ingrediente
Mod preparare

Pentru cojile de eclere se adauga intr-o cratita apa impreuna cu uleiul si se pun la fiert. Cand fierb, se ia cratita de pe foc si se adauga 250 gr de faina cu 2 plicuri de zahar vanilat. Se amesteca energic pana se desprinde usor de pe cratita. Dupa ce se raceste compozitia se adauga 4 oua, unul cate unul pana se incorporeaza.
Intr-o tava tapetata cu hartie se pun eclerele formate cu o punga, dupa care se coc la 180 grade timp de 25 minute.
Pentru crema punem ouale ramase (doua) intr-o craticioara si le batem bine. Se adauga zaharul ramas si ultimul plic de zahar vanilat iar la final faina. Se amesteca pana la omogenizare. Laptele se fierbe si se adauga treptat peste compozitia preparata inainte. Se pune cratita pe foc pana se ingroase amestecand incontinuu pentru a nu se lipi. Cand compozitia s-a ingrosat suficient se adauga untul (oprim 50 gr de unt pentru glazura) impreuna cu esenta de vanilie si se amesteca.
Pentru glazura amestecam cele 50 gr de unt cu ciocolata si cu cele 2 linguri de cacao si se pun la bain marie pana se topesc si se incorporeaza.
Dupa ce s-au racit cojile de eclere se taie, se umplu cu crema iar deasupra se orneaza cu glazura.

Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult