Eclere Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 1331 24 aprilie 2020 Descriere Cine nu iubeste eclerele? Acestea se afla in topul preferintelor romanilor si nu doar datorita gustului deosebit, ci si emotiilor pe care acestea le trezesc. Mai mult ca sigur, eclerul este una dintre prajiturile copilariei tale, fiind usor de preparat chiar si in casa. Aici gasiti sfaturi pentru eclere reusite. Ingrediente 2 linguri cacao 100 gr ciocolata 50 gr unt 500 ml lapte 1 esenta vanilie 100 gr zahar 3 plicuri zahar vanilat 6 oua 150 ml ulei 300 ml apa 300 gr faina Mod preparare Pentru cojile de eclere se adauga intr-o cratita apa impreuna cu uleiul si se pun la fiert. Cand fierb, se ia cratita de pe foc si se adauga 250 gr de faina cu 2 plicuri de zahar vanilat. Se amesteca energic pana se desprinde usor de pe cratita. Dupa ce se raceste compozitia se adauga 4 oua, unul cate unul pana se incorporeaza. Intr-o tava tapetata cu hartie se pun eclerele formate cu o punga, dupa care se coc la 180 grade timp de 25 minute. Pentru crema punem ouale ramase (doua) intr-o craticioara si le batem bine. Se adauga zaharul ramas si ultimul plic de zahar vanilat iar la final faina. Se amesteca pana la omogenizare. Laptele se fierbe si se adauga treptat peste compozitia preparata inainte. Se pune cratita pe foc pana se ingroase amestecand incontinuu pentru a nu se lipi. Cand compozitia s-a ingrosat suficient se adauga untul (oprim 50 gr de unt pentru glazura) impreuna cu esenta de vanilie si se amesteca. Pentru glazura amestecam cele 50 gr de unt cu ciocolata si cu cele 2 linguri de cacao si se pun la bain marie pana se topesc si se incorporeaza. Dupa ce s-au racit cojile de eclere se taie, se umplu cu crema iar deasupra se orneaza cu glazura. Pofta buna! Din aceeasi categorie 29 martie 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 decembrie 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 mai 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 noiembrie 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 septembrie 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 septembrie 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult