e-mancare.ro

Blog

Sfaturi pentru eclere reusite

Poate ai incercat sa le faci, dar nu ti-au iesit, sau nu ai incercat pentru ca te gandesti ca nu vei avea succes. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii eclere fragede si delicioase!

1. Lasa aluatul sa se raceasca Ai terminat de amestecat aluatul si trebuie sa adaugi ouale? Ai rabdare si nu te grabi sa le adaugi pe loc, caci ouale s-ar putea coagula si sa te trezesti cu o veritabila omleta in aluatul tau de eclere. 5-7 minute ar trebui sa fie suficiente pentru ca temperatura aluatului sa scada si riscul ca ouale sa se gateasca pe loc sa fie minim.

2. Cand e gata aluatul? Coca incepe sa se desprinda singura de marginea cratitei si sa se grupeze intr-o forma omogena. Devine si mai greu de amestecat, totodata.

3. Adauga ouale pe rand Incorporeaza ouale unul cate unul, adaugandu-l pe urmatorul abia dupa ce aluatul nu mai are un aspect umed. Foloseste mixerul, insa la viteza mica, pentru a aera aluatul, incat sa creasca mai usor.

4. Formeaza eclerele cu varful in forma de stea Nu e obligatoriu sa formezi eclerele cu acest varf, incat sa-ti iasa forma clasica, in zig-zag. Ajuta insa enorm ca eclerele sa aiba aceasta forma deoarece e mai putin probabil sa se crape in timp ce cresc. Forma crestata ajuta la eliberarea aburului din eclere si la pastrarea lor in forma intacta.

5. Prepara o umplutura rapida Vrei eclere, insa n-ai timp sa faci o crema de vanilie elaborata, pe baza de oua? Pregateste un pudding de vanilie rapid, conform instructiunilor de pe ambalaj. Vei obtine o crema extrem de similara, intr-un timp mult mai scurt si nimeni nu va stii ca ai trisat putin.

6. Nu le servi imediat Lasa eclerele cel putin o ora la rece inainte de a le manca. Astfel, compozitiile vor avea timp sa se intrepatrunda si gustul devine mult mai intens.

Cateva retete ce merita incercate

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Muraturi & conserve Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata

Ceapa rosie murata este un DELICIU! Se face rapid, este o reteta ieftina si o puteti folosi la o multime de preparate

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Diverse Crackers / saratele cu seminte

Crackers / saratele cu seminte

Reteta saratele/crackers cu seminte, pentru a prepara si pentru a consuma gustari mai sanatoase decat cele din comert

Citeste mai mult

Salate Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu legume

Salata de quinoa cu cruditati reteta pas cu pas. Cum se fierbe quinoa? In ce preparate putem adauga quinoa?

Citeste mai mult

Retete de post Cornulete de post cu gem si nuca

Cornulete de post cu gem si nuca

Reteta cornulete de post cu gem si nuca, reteta simpla cu ulei si apa minerala

Citeste mai mult

Diverse Rondele de mar cu unt de arahide

Rondele de mar cu unt de arahide

Gratie untului de arahide pe care il contine, acesta combinatie este foarte satioasa si iti furnizeaza energia de care ai nevoie.

Citeste mai mult

Salate Salata cu ton si fasole

Salata cu ton si fasole

Fara indoiala, salatele sunt cele mai simple retete atunci cand vine vorba de a profita de o conserva de fasole boale, ce iti va aduce un aport nutritional sporit la cina sau ca o gustare.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult