Descriere
Nimic nu este mai bun si mai sanatos decat un pahar cu nectar de fructe. Mai ales iarna, cand oferta de fructe proaspete este destul de saraca, un pahar cu nectar de fructe, baut la micul dejun sau in oricare alt moment al zilei, ne incarca cu energie si voie buna.
Puteti folosi ce fruct doriti sau o combinatie de fructe preferate.
Mod preparare
Punem apa si zaharul intr-o cratita, pe foc mic, si amestecam. Dupa ce zaharul s-a topit complet si siropul incepe sa fiarba usor, adaugam fructele curatate si taiate in bucatele mici si sucul de lamaie.
Fierbem nectarul 6 minute, pe foc mic, nu mai mult. In timpul fierberii, eliminam spuma formata la suprafata.
Stingem focul si lasam nectarul sa se odihneasca cateva minute (4-5 minute), apoi il pasam cu blenderul.
Daca dorim sa il consumam in decurs de maxim 2 zile, il punem intr-o carafa, in frigider, sau intr-o sticla. Daca vrem sa consumam nectarul de fructe in maxim 1 luna, sterilizam sticlele, prin fierbere sau cuptor, le umplem cu nectar si apoi le intoarcem pe capac si le lasam sa se raceasca. Le depozitam in camara dupa ce s-au racit complet.
Daca dorim sa conservam nectarul pentru 1 an, sterilizam sticlele inainte de a le umple, le umplem cu nectar si apoi le sterilizam din nou, prin fierbere, pentru 30 de minute. Lasam sticlele sa se raceasca in vasul in care le-am fiert, apoi le stergem si le depozitam in camara.