Placinta rulata cu mere
Reteta placinta rulata cu mere
Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect.
Nu este deloc greu de facut, e cel mai simplu tort, cu rezultat garantat chiar si pentru un novice in bucatarie.
Cremele se fac foarte usor insa trebuie foarte mare atentie cand topiti ciocolata, cand adaugati gelatina, cand adaugati ciocolata peste frisca, dupa fiecare strat de crema adaugat trebuie bagat la frigider ca sa se intareasca putin, altfel cremele se vor amesteca si straturile nu vor mai fi uniforme.
Blatul:
Intr-un bol se amesteca ingredientele umede: oul, laptele si uleiul; iar in alt bol cele uscate: zaharul, faina, cacaua si praful de copt. Se pun ingredientele umede peste cele uscate si se amesteca. La sfarsit se adauga si cafeaua care trebuie sa fie fierbinte. Se torna compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm si se baga la cuptorul preincalzit.
Cremele de ciocolata:
Laptele si zaharul se pun intr-o cratita pe foc pana se topeste zaharul. Galbenusurile le amestecam cu amidonul, apoi turnam laptele cald. Se pune cratita inapoi pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se imparte crema in 3 boluri, in fiecare bol se adauga cate un tip de ciocolata tocata marunt. Gelatina o se hidrateaza in apa rece, apoi se dizolva la microunde (nu trebuie sa fiarba) si se imparte in cele trei creme. Se amesteca bine, se acopera bolurile cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca. In fiecare crema racita se incorporeaza cate 225 ml frisca batuta.
In tava in care s-a copt blatul se aseza blatul si se insiropeaza putin (apa, zahar, vanilie).
Peste blat se torna mousse-ul de ciocolata neagra, se da la congelator 10 minute, se continua cu mousse-ul de ciocolata cu lapte, congelator si mousse-ul de ciocolata alba.
Se pune tortul la frigider 2-3 ore, apoi se decoreaza cu fructe, cacao sau glazura de ciocolata (50 g ciocolata neagra cu 50-60 ml smantana pentru frisca, se lasa sa se raceasca, apoi se torna peste tort).
Dulciuri/deserturi
Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!
Dulciuri/deserturi
Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.
Dulciuri/deserturi
Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi
Dulciuri/deserturi
Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista
Dulciuri/deserturi
Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.