Tort trio de ciocolata Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 2024 22 February 2021 Descriere Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect. Nu este deloc greu de facut, e cel mai simplu tort, cu rezultat garantat chiar si pentru un novice in bucatarie. Cremele se fac foarte usor insa trebuie foarte mare atentie cand topiti ciocolata, cand adaugati gelatina, cand adaugati ciocolata peste frisca, dupa fiecare strat de crema adaugat trebuie bagat la frigider ca sa se intareasca putin, altfel cremele se vor amesteca si straturile nu vor mai fi uniforme. Ingrediente 75 ml apa 15 gr gelatina 750 ml smantana lichida 125 gr ciocolata cu lapte 125 gr ciocolata alba 125 gr ciocolata neagra 50 gr amidon 125 ml zahar 625 ml lapte 5 galbenusuri Pentru Blat 5 gr praf de copt 40 gr cacao 100 gr faina 125 gr zahar 60 ml cafea 60 ml lapte 60 ml ulei 1 ou Mod preparare Blatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele umede: oul, laptele si uleiul; iar in alt bol cele uscate: zaharul, faina, cacaua si praful de copt. Se pun ingredientele umede peste cele uscate si se amesteca. La sfarsit se adauga si cafeaua care trebuie sa fie fierbinte. Se torna compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm si se baga la cuptorul preincalzit. Cremele de ciocolata: Laptele si zaharul se pun intr-o cratita pe foc pana se topeste zaharul. Galbenusurile le amestecam cu amidonul, apoi turnam laptele cald. Se pune cratita inapoi pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se imparte crema in 3 boluri, in fiecare bol se adauga cate un tip de ciocolata tocata marunt. Gelatina o se hidrateaza in apa rece, apoi se dizolva la microunde (nu trebuie sa fiarba) si se imparte in cele trei creme. Se amesteca bine, se acopera bolurile cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca. In fiecare crema racita se incorporeaza cate 225 ml frisca batuta. In tava in care s-a copt blatul se aseza blatul si se insiropeaza putin (apa, zahar, vanilie). Peste blat se torna mousse-ul de ciocolata neagra, se da la congelator 10 minute, se continua cu mousse-ul de ciocolata cu lapte, congelator si mousse-ul de ciocolata alba. Se pune tortul la frigider 2-3 ore, apoi se decoreaza cu fructe, cacao sau glazura de ciocolata (50 g ciocolata neagra cu 50-60 ml smantana pentru frisca, se lasa sa se raceasca, apoi se torna peste tort). Din aceeasi categorie 29 March 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 December 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 May 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 November 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult