Retete

Dulciuri/deserturi

Tort trio de ciocolata

Descriere

Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect.

Nu este deloc greu de facut, e cel mai simplu tort, cu rezultat garantat chiar si pentru un novice in bucatarie.

Cremele se fac foarte usor insa trebuie foarte mare atentie cand topiti ciocolata, cand adaugati gelatina, cand adaugati ciocolata peste frisca, dupa fiecare strat de crema adaugat trebuie bagat la frigider ca sa se intareasca putin, altfel cremele se vor amesteca si straturile nu vor mai fi uniforme.

Ingrediente
Pentru Blat
Mod preparare

Blatul:

Intr-un bol se amesteca ingredientele umede: oul, laptele si uleiul; iar in alt bol cele uscate: zaharul, faina, cacaua si praful de copt. Se pun ingredientele umede peste cele uscate si se amesteca. La sfarsit se adauga si cafeaua care trebuie sa fie fierbinte. Se torna compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm si se baga la cuptorul preincalzit.

Cremele de ciocolata:

Laptele si zaharul se pun intr-o cratita pe foc pana se topeste zaharul. Galbenusurile le amestecam cu amidonul, apoi turnam laptele cald. Se pune cratita inapoi pe foc si se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se imparte crema in 3 boluri, in fiecare bol se adauga cate un tip de ciocolata tocata marunt. Gelatina o se hidrateaza in apa rece, apoi se dizolva la microunde (nu trebuie sa fiarba) si se imparte in cele trei creme. Se amesteca bine, se acopera bolurile cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca. In fiecare crema racita se incorporeaza cate 225 ml frisca batuta.

In tava in care s-a copt blatul se aseza blatul si se insiropeaza putin (apa, zahar, vanilie). 

Peste blat se torna mousse-ul de ciocolata neagra, se da la congelator 10 minute, se continua cu mousse-ul de ciocolata cu lapte, congelator si mousse-ul de ciocolata alba.

Se pune tortul la frigider 2-3 ore, apoi se decoreaza cu fructe, cacao sau glazura de ciocolata (50 g ciocolata neagra cu 50-60 ml smantana pentru frisca, se lasa sa se raceasca, apoi se torna peste tort).

 

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Minciunele

Minciunele

Sunt crocante si parfumate. Au forma de fundita si prin unele locuri se mai numesc aripi de inger sau, in functie de regiune: cirighele, uscatele, fundite sau scoruse

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem, o prajitura care te scoate din incurcatura atunci cand se anunta musafiri. Cum se face Prajitura Krem a la Krem?

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti crinkle

Biscuiti crinkle

Biscuitii crinkle sau "crapati" sunt niste biscuiti/fursecuri extrem de populari in lumea intreaga,moi la exterior, avand aproape o consistenta de negresa si foarte crocanti la exterior.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Papanasi cu dulceata si smantana

Papanasi cu dulceata si smantana

Papanasii cu branza si dulceata sunt un deliciu atunci cand vorbim de deserturi traditionale romanesti.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Gomboti sau galuste cu prune

Gomboti sau galuste cu prune

Galuste cu prune facute dupa cea mai simpla reteta. Daca urmezi pasii de aici, o sa faci cele mai bune galuste cu prune, exact ca cele din copilarie

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tort de biscuiti cu crema de serbet

Tort de biscuiti cu crema de serbet

O reteta foarte simpla pentru un tort facut pe fuga este tortul de biscuiti cu crema de serbet.

Citeste mai mult