Tort Marlenka Alina Dulciuri/deserturi Afisari: 4521 6 July 2020 Descriere Tortul Marlenka este o prajitura armeneasca care se produce in Cehia in cadrul unei afaceri de familie care a prosperat de la un an la altul. Este cert faptul ca Marlenka este foarte putin perisabila (adica rezista bine fara a se strica) la temperatura camerei. Ea nu necesita refrigerare. Asta inseamna ca umplutura ei NU se face cu smantana, mascarpone, crema de branza sau alte lactate proaspete care necesita pastrarea la frigider! Se stie ca cremele batute pe abur (cu oua, zahar, miere, lapte condensat si unt) sunt cele care nu se strica daca le pastram la camara. Ingrediente 1 1/2 lingurite zeama de lamaie 25 g bicarbonat 600 g faina 250 g zahar 3 miere 5 oua 380 g unt Pentru Crema 200 g macinata nuca 500 g, cu 80 % grasime unt 6 miere 9 oua 1200 ml lapte condensat Mod preparare Pentru foi vom topi intr-o cratita la foc mic untul, zaharul si mierea. Dupa care o lasam 30 de minute la racit. Apoi vom adauga bicarbonatul, zeama de lamaie, faina si omogenizam bine. Vom obtine un aluat cleios si il impartim in 10-12 parti egale. Pentru fiecare foaie intindem 3-4 linguri de compozitie cu spatula pe un disc de hartie cu diametrul de 24 cm. Coacem foile pe dosul unei tavi pentru 7-8 minute la 180°C. Luam foile dupa tava cand s-au racit dar nu le suprapunem una peste alta. Asa vom proceda cu toate foile. Laptele condensat il amestecam cu miere si ouale intr-o oala pe foc mic, amestecand continuu pana devine o budinca. Cand crema este gata luam oala dupa foc si o bagam intr-un vas cu apa rece. Amestecam pana se raceste crema. Untul il frecam spuma iar apoi cu o lingura vom adauga crema, una cate una in unt. O dam la racit 20 de minute. In robotul de bucatarie maruntim o foaie de tort si o amestecam cu 100 grame de nuca macinata. Ungem fiecare foaie de tort cu crema si presaram nuca pana la ultima foaie. Imbracam tortul in crema si il acoperim cu nuca si firimiturile din foaia maruntita de tort. Il lasam 1 ora la temperatura camerei si dupa 6 ore la rece. Il vom scoate cu 1/2 ora inainte de a fi servit. Din aceeasi categorie 29 March 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 December 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 May 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 November 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult