Tort Amandina Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 3775 14 June 2020 Descriere Daca doriti un tort simplu, aromat cu un blat de cacao pufos si crema de ciocolata, tortul amandina este ceea ce cautati. Ingrediente Pentru Crema 1 fiola esenta de rom 300 g unt 3 linguri cacao 200 g zahar pudra 4 galbenusuri Pentru Glazura 200 g ciocolata neagra 100 ml frisca lichida Pentru Sirop 1 fiola esenta de rom 200 g zahar 500 ml apa Pentru Blat o lingurita praf de copt 6 linguri faina 20 g cacao 30 ml ulei 30 ml apa 200 g zahar 6 oua Mod preparare Pentru blat separi albusurile de galbenusuri. Peste albusuri pui un praf de sare si le mixezi, apoi adaugi zaharul si le mixezi iar pana se obtine o spuma lucioasa si densa ca pentru bezea. Galbenusurile le freci cu uleiul pana devin usor cremoase, apoi toarni peste bezeaua de albusuri si se omogenizeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt, cu cacaoa si se adauga treptat in compozitia de oua, amestecand usor cu miscari de sus in jos. Pui compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coci aproximativ 30 minute la 180. Dupa ce s-a copt, lasi blatul sa se raceasca. Intr-o oala se pune apa cu zaharul la fiert pana se topeste zaharul. Dupa primul clocot se ia oala de pe foc si se adauga esenta de rom, se amesteca si se lasa la racit. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pudra pana se ingroasa crema si isi dubleaza volumul . Se pune peste cacao si esenta de rom, apoi se pune compozitia la bain-marie si se amesteca pana se ingroasa usor compozitia. Separat se mixeazv untul tinut la temperatura camerei cu restul de zahar pudra pana devine usor pufos. Se toarna peste unt crema de galbenusuri si se mixeaza ingredientele pana se omogenizeaza si se lasa la racit. Intr-o cratita se pune frisca lichida si se pune la fiert pe foc mic pana se ajunge la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele. Se lasa circa 2-3 minute sa se topeasca ciocolata, apoi se pune la bain-marie si se amesteca pana se topeste de tot ciocolata. Se lasa compozitia sa se racoreasca. Tai blatul in trei, insiropezi fiecare foaie si le umpli cu crema. Peste ultimul blat se toarna glazura. Se lasa tortul la frigider circa 2-3 ore, apoi il poti portiona si servi . Din aceeasi categorie 29 March 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 December 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 May 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 November 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult