Retete

Dulciuri/deserturi

Tort Amandina

Descriere

Daca doriti un tort simplu, aromat cu un blat de cacao pufos si crema de ciocolata, tortul amandina este ceea ce cautati.

Ingrediente
Pentru Crema
Pentru Glazura
Pentru Sirop
Pentru Blat
Mod preparare

Pentru blat separi albusurile de galbenusuri. Peste albusuri pui un praf de sare si le mixezi, apoi adaugi zaharul si le mixezi iar pana se obtine o spuma lucioasa si densa ca pentru bezea. Galbenusurile le freci cu uleiul pana devin usor cremoase, apoi toarni peste bezeaua de albusuri si se omogenizeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt, cu cacaoa si se adauga treptat in compozitia de oua, amestecand usor cu miscari de sus in jos. Pui compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coci aproximativ 30 minute la 180. Dupa ce s-a copt, lasi blatul sa se raceasca.

Intr-o oala se pune apa cu zaharul la fiert pana se topeste zaharul. Dupa primul clocot se ia oala de pe foc si se adauga esenta de rom, se amesteca si se lasa la racit.

Intr-un bol se mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pudra pana se ingroasa crema si isi dubleaza volumul . Se pune peste cacao si esenta de rom, apoi se pune compozitia la bain-marie si se amesteca pana se ingroasa usor compozitia.  Separat se mixeazv untul tinut la temperatura camerei cu restul de zahar pudra pana devine usor pufos. Se toarna peste unt crema de galbenusuri si se mixeaza ingredientele pana se omogenizeaza si se lasa la racit.

Intr-o cratita se pune frisca lichida si se pune la fiert pe foc mic pana se ajunge la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele. Se lasa circa 2-3 minute sa se topeasca ciocolata, apoi se pune la bain-marie si se amesteca pana se topeste de tot ciocolata. Se lasa compozitia sa se racoreasca.

Tai blatul in trei, insiropezi fiecare foaie si le umpli cu crema. Peste ultimul blat se toarna glazura.

Se lasa tortul la frigider circa 2-3 ore, apoi il poti portiona si servi .

 

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult