Descriere
Greu de gasit cineva, in ziua de azi, care sa nu fi auzit de desertul Tiramisu. Este unul din cele mai populare deserturi, in lumea intreaga.
Motivul notorietatii nu este greu de inteles. Un Tiramisu se prepara foarte usor si nu necesita coacere. Are un gust fin si extrem de delicios, care nu se bazeaza atat pe aromele adaugate cat pe calitatea si textura ingredientelor de baza.
Tirsmisu e o parjitura pentru a doua zi. Nu se pune in cuptor ci in frigider. Se lasa acolo peste noapte sau pentru cel putin opt ore, pentru un rezultat satisfacator.
Mod preparare
Preparati 250 ml de cafea, adaugati un pic de zahar si lasati sa se raceasca.
Se mixeaza galbenusurile, adaugandu-se treptat zaharul. Compozitia de galbenusuri va creste usor in volum si se va deschide la culoare.
In alt bol, se pune mascarpone, asigurandu-ne ca este bine scurs de zer. Acest pas este important, deoarece textura cremei de mascarpone influenteaza decisiv aspectul si gustul la Tiramisu.
Se mixeaza crema mascarpone ca sa devina mai fluida.
Se adauga compozitia de galbenusuri mixate cu zahar peste mascarpone.
Piscoturile se inmoaie rapid in cafea, in care punem esenta de rom, si pe o parte si pe alta si se aseaza unul langa altul in vas.
Peste stratul de piscoturi punem un prim strat de crema. Acest strat trebuie sa contina circa o treime din cantitatea totala. Nivelam cu o spatula crema, cu atentie ca sa nu deranjam stratul de piscoturi. Pudram cu cacao.
Se aseaza al doilea strat de piscoturi inmuiati in cafea, peste care se intinde inca un strat de crema.
Se finalizeaza cu pudrarea printr-o sita a pudrei de cacao peste Tiramisu.