Tarta cu caise Alina Dulciuri/deserturi Afisari: 964 30 aprilie 2020 Descriere Tarta cu gem de caise sau crostata in limba italiana, se face cu aluat fraged si umplutura de gem de caise. Se poate face cu orice fel de gem. Ingrediente 400 g gem de caise coaja rasa lamaie un praf sare 2 galbenusuri 1 oua 1 plic praf de copt 150 g unt 150 g zahar 350 g faina Mod preparare Punem faina pe blatul de lucru, facem o gaura in mijloc in care vom adauga oul, galbenusurile, zaharul, lamaia rasa, praful de copt, sarea, untul. Dupa care vom amesteca bine ingredientele astfel incat sa obtinem un aluat. Il vom lasa sa se odihneasca circa 30 de minute dupa care intindem o foaie de aluat intr-o tava oprind putin aluat pentru a decora tarta, tava avand diametrul 28 de cm. Adaugam gemul de caise si vom forma cateva bastonase din aluat ramas decorand tarta. Se baga la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade. Se serveste rece. Pofta buna! Din aceeasi categorie 9 mai 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 noiembrie 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 septembrie 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 septembrie 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult 28 aprilie 2021 Dulciuri/deserturi Pasca traditionala cu branza dulce Pasca pentru Paste - Pasca traditionala cu branza dulce Citeste mai mult 22 februarie 2021 Dulciuri/deserturi Tort trio de ciocolata Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect. Citeste mai mult