Retete

Dulciuri/deserturi

Tarta cu caise

Descriere

Tarta cu gem de caise sau crostata in limba italiana, se face cu aluat fraged si umplutura de gem de caise.

Se poate face cu orice fel de gem.

Ingrediente
Mod preparare

Punem faina pe blatul de lucru, facem o gaura in mijloc in care vom adauga oul, galbenusurile, zaharul, lamaia rasa, praful de copt, sarea, untul. Dupa care vom amesteca bine ingredientele astfel incat sa obtinem un aluat. Il vom lasa sa se odihneasca circa 30 de minute dupa care intindem o foaie de aluat intr-o tava oprind putin aluat pentru a decora tarta, tava avand diametrul 28 de cm. Adaugam gemul de caise si vom forma cateva bastonase din aluat ramas decorand tarta.

Se baga la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.

Se serveste rece.

 

Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult