Retete

Dulciuri/deserturi

Prajitura Krem a la Krem

Descriere

Prajitura Krem a la Krem se pregateste rapid. Are un blat pufos si umed dar care nu este insiropat, o crema fina si o glazura perfecta, lucioasa in care poti sa iti infigi dintii si sa fii satisfacut de gustul de ciocolata.

E foarte important ca smantana sa fie foarte rece, altfel nu se bate frisca. Puteti sa puneti bolul mixerului si paletele in congelator 5 minute inainte de a bate frisca.

Ingrediente
Pentru Crema
Pentru Glazura
Pentru Blat
Mod preparare

Blat
Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt o tava (~ 20*30 cm). Batem ouale cu zaharul 8-10 minute cu mixerul la viteza mare, pana isi dubleaza volumul, se albesc si granulele de zahar se topesc. Adaugam  plicul de Creme Ole de ciocolata si praful de copt si amestecam. Turnam compozitia in tava si coacem blatul pana trece testul scobitorii (25-30 minute). Lasam blatul sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei, apoi il scoatem si indepartam hartia de copt, punem blatul inapoi in tava.

Crema
Punem toate ingredientele intr-un bol si cu ajutorul mixerului amestecam foarte bine, la viteza mare, pana avem o crema tare. Punem crema de vanilie obtinuta peste blatul de cacao si uniformizam. Uniformizam folosind o spatula.

Glazura
Intr-un bol punem ingredientele si le topim la baie de abur amestecand des. Vom obtine o crema lucioasa, pe care o lasam sa se raceasca inainte de a o turna peste prajitura!

Prajitura Krem a la Krem trebuie sa stea la frigider aproximativ 2-3 ore inainte de feliere. 

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca pentru Paste - Pasca traditionala cu branza dulce

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tort trio de ciocolata

Tort trio de ciocolata

Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Minciunele

Minciunele

Sunt crocante si parfumate. Au forma de fundita si prin unele locuri se mai numesc aripi de inger sau, in functie de regiune: cirighele, uscatele, fundite sau scoruse

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti crinkle

Biscuiti crinkle

Biscuitii crinkle sau "crapati" sunt niste biscuiti/fursecuri extrem de populari in lumea intreaga,moi la exterior, avand aproape o consistenta de negresa si foarte crocanti la exterior.

Citeste mai mult