Prajitura Krem a la Krem Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 334 19 august 2020 Descriere Prajitura Krem a la Krem se pregateste rapid. Are un blat pufos si umed dar care nu este insiropat, o crema fina si o glazura perfecta, lucioasa in care poti sa iti infigi dintii si sa fii satisfacut de gustul de ciocolata. E foarte important ca smantana sa fie foarte rece, altfel nu se bate frisca. Puteti sa puneti bolul mixerului si paletele in congelator 5 minute inainte de a bate frisca. Ingrediente Pentru Crema un plic creme Ole de vanilie 200 ml lapte 300 ml smantana lichida Pentru Glazura 1 fiola esenta de rom 1 lingura miere 50 g unt 50 ml smantana lichida 100 g ciocolata amaruie Pentru Blat 1 plic creme Ole de ciocolata 1 plic praf de copt 6 linguri zahar 6 oua Mod preparare Blat Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu hartie de copt o tava (~ 20*30 cm). Batem ouale cu zaharul 8-10 minute cu mixerul la viteza mare, pana isi dubleaza volumul, se albesc si granulele de zahar se topesc. Adaugam plicul de Creme Ole de ciocolata si praful de copt si amestecam. Turnam compozitia in tava si coacem blatul pana trece testul scobitorii (25-30 minute). Lasam blatul sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei, apoi il scoatem si indepartam hartia de copt, punem blatul inapoi in tava. Crema Punem toate ingredientele intr-un bol si cu ajutorul mixerului amestecam foarte bine, la viteza mare, pana avem o crema tare. Punem crema de vanilie obtinuta peste blatul de cacao si uniformizam. Uniformizam folosind o spatula. Glazura Intr-un bol punem ingredientele si le topim la baie de abur amestecand des. Vom obtine o crema lucioasa, pe care o lasam sa se raceasca inainte de a o turna peste prajitura! Prajitura Krem a la Krem trebuie sa stea la frigider aproximativ 2-3 ore inainte de feliere. Din aceeasi categorie 5 octombrie 2020 Dulciuri/deserturi Minciunele Sunt crocante si parfumate. Au forma de fundita si prin unele locuri se mai numesc aripi de inger sau, in functie de regiune: cirighele, uscatele, fundite sau scoruse Citeste mai mult 19 august 2020 Dulciuri/deserturi Biscuiti crinkle Biscuitii crinkle sau "crapati" sunt niste biscuiti/fursecuri extrem de populari in lumea intreaga,moi la exterior, avand aproape o consistenta de negresa si foarte crocanti la exterior. Citeste mai mult 12 august 2020 Dulciuri/deserturi Papanasi cu dulceata si smantana Papanasii cu branza si dulceata sunt un deliciu atunci cand vorbim de deserturi traditionale romanesti. Citeste mai mult 7 august 2020 Dulciuri/deserturi Gomboti sau galuste cu prune Galuste cu prune facute dupa cea mai simpla reteta. Daca urmezi pasii de aici, o sa faci cele mai bune galuste cu prune, exact ca cele din copilarie Citeste mai mult 5 august 2020 Dulciuri/deserturi Tort de biscuiti cu crema de serbet O reteta foarte simpla pentru un tort facut pe fuga este tortul de biscuiti cu crema de serbet. Citeste mai mult 4 august 2020 Dulciuri/deserturi Prajitura cu ciocolata alba si crema caramel Prajitura cu ciocolata si caramel este reteta perfecta pentru cei carora le plac ambele ingrediente principale si prefera sa le manance impreuna. Citeste mai mult