Prajitura inteligenta Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 1970 4 June 2020 Descriere Prajitura desteapta sau prajitura inteligenta, e usor de facut, se separa singura in straturi de crema si blat pufos. Ingrediente 8 oua 250 g zahar 1 fiola esenta vanilie 2 plicuri zahar vanilat 1 lapte 250 g margarina 225 g faina Mod preparare Tai margarina bucati si o topesti la bain-marie. Lasi la racit si, intre timp, bati albusurile spuma cu un praf de sare. Freci galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat. Adaugi margarina topita peste galbenusuri. Cerni faina si o incorporezi in compozitia de galbenusuri si margarina. Adaugi laptele. Dupa ce incorporezi laptele, adaugi albusurile batute spuma. Amesteci cu o lingura de sus in jos. Compozitia rezultata o pui in tava unsa cu putina margarina topita si tapetata cu faina. Dai la cuptor pentru aproximativ o ora (o poti tine mai mult daca ti se pare ca nu e coapta). Cand este gata o lasi sa se raceasca si abia dupa aceea o tai cubulete si o pudrezi cu zahar. Poti servi prajitura alaturi de dulceata sau sos de mure (ori alte fructe). Nu trebuie sa deschizi usa cuptorului! Din aceeasi categorie 29 March 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 December 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 May 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 November 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult