Mod preparare
Prajitura este formata dintr-un blat de cacao, blat de nuci si crema.
Blatul de cacao.
Se separa 6 oua, albusurile de galbenusuri. Intr-un bol inalt se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se spumeaza bine, apoi se adauga treptat 3 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca o bezea. Treptat se adauga in compozitia de albusuri cate un galbenus si se amesteca bine cu un tel dupa fiecare galbenus adaugat. In compozitie se adauga 3 linguri de faina amestecata cu 2 linguri de cacaoa si jumatate din plicul de praf de copt, apoi se amesteca usor cu miscari de jos in sus pana devine se obtine un aluat perfect omogen. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 25×30 cm, se toarna aluatul si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade ~ 25-35 de minute. Dupa ce este copt se lasa la racit in tava. Cand este complet rece, se taie pe lung in doua parti egale.
Blatul de nuci.
Intr-un bol adanc se mixeaza 5 albusuri cu putina sare pana se spumeaza bine, apoi se adauga treptat restul de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca o bezea. Nucile macinate, se amesteca cu 4 linguri de faina, praful de copt ramas si mierea, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca de jos in sus pana se omogenizeaza perfect. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 25×30 cm, se toarna aluatul si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade circa 25-35 de minute. Blatul nu va fi unul foarte crescut. Dupa ce este copt se lasa la racit in tava.
Crema.
Intr-un bol 300 ml lapte se amesteca cu faina, amidonul, galbenusurile si se omogenizeaza totul. Laptele ramas (200 ml) se pune la fiert amestecat cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, se da focul mic, se ia 2 linguri se lapte fierbinte, se pune peste compozitia de ou si se adauga in lapte toata compozitia. Se amesteca continuu pana se omogenizeaza si crema se ingroasa. Cand este suficient de ingrosata, se lasa la racit si apoi se adauga untul tinut la temperatura camerei, se mixeaza pana se obtine o crema mai fina.
Pe un platou drept se pune blatul de cacao. Peste el se intinde uniform o parte din crema. Peste crema se adauga blatul de nuca, peste blatul de nuca se pune restul cremei si se completeaza cu cel de-al 2-lea blat de cacao. Se apasa usor cu varful degetelor prajitura sa se aseze perfect. Peste blatul de cacao se toarna glazura de ciocolata obtinuta prin topirea ciocolatei, amestecata cu frisca lichida la bain marie.
Puteti sa o decorati cu miez de nuca si nuca de cocos, sau o puteti lasa doar cu glazura de ciocolata.
Prajitura se da la rece circa 2-3 ore, apoi se poate portiona si servi.
Pofta buna!