Retete

Dulciuri/deserturi

Prajitura cu ciocolata alba si crema caramel

Descriere

Prajitura cu ciocolata si caramel este reteta perfecta pentru cei carora le plac ambele ingrediente principale si prefera sa le manance impreuna.

Ingrediente
Pentru Crema
Pentru Blat
Pentru Crema II
Mod preparare

Blatul: bati albusurile spuma cu zaharul, adaugi nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faia si dai la cuptorul preincalzit, pana cand blatul este copt.

Crema de ciocolata: topeste ciocolata ba baie de aburi, cu putin ulei si intinzi jumatate din ea intr-un stat subtire peste blat. Cealalta jumatate o tii la cald, sa nu se intareasca.

Crema de caramel: Intr-o cratita pui cele 5 linguri de zahar sa se topeasca si stingi zaharul cu untul, pana acesta se topeste. Intre timp amesteci galbenusurile cu nuca macinata si torni amestecul peste zahar si unt. Lasi pe foc pana se ingroasa amestecul si il dai la rece, dar amesteci mereu energic in ea. Nu este nevoie sa se raceasca foarte bine pentru ca se intareste. Pui crema peste blatul cu ciocolata, o intinzi uniform, iar deasupra intinzi si restul de ciocolata topita, intr-un strat uniform.

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Tort trio de ciocolata

Tort trio de ciocolata

Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Minciunele

Minciunele

Sunt crocante si parfumate. Au forma de fundita si prin unele locuri se mai numesc aripi de inger sau, in functie de regiune: cirighele, uscatele, fundite sau scoruse

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem, o prajitura care te scoate din incurcatura atunci cand se anunta musafiri. Cum se face Prajitura Krem a la Krem?

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti crinkle

Biscuiti crinkle

Biscuitii crinkle sau "crapati" sunt niste biscuiti/fursecuri extrem de populari in lumea intreaga,moi la exterior, avand aproape o consistenta de negresa si foarte crocanti la exterior.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Papanasi cu dulceata si smantana

Papanasi cu dulceata si smantana

Papanasii cu branza si dulceata sunt un deliciu atunci cand vorbim de deserturi traditionale romanesti.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Gomboti sau galuste cu prune

Gomboti sau galuste cu prune

Galuste cu prune facute dupa cea mai simpla reteta. Daca urmezi pasii de aici, o sa faci cele mai bune galuste cu prune, exact ca cele din copilarie

Citeste mai mult