Fursecuri -piersici- umplute cu dulceata si nuca Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 2489 29 June 2020 Descriere Daca la reteta de nuci umplute avem nevoie de o forma pentru a coace fursecurile care vor fi mai apoi umplute, ei bine, la aceasta reteta de piersici umplute cu dulceata nu avem nevoie de o forma speciala ca sa coacem fursecurile, vom forma bilute din aluatul pregatit, le vom aseza in tava si le vom coace. Ingrediente un praf sare 450 g faina 1 varf de lingurita bicarbonat 125 ml ulei 175 g zahar 2 oua Pentru Crema 300 g dulceata de prune 15 ml esenta de rom 100 g nuca Pentru Sirop 2-3 picaturi (rosu) colorant alimentar 150 ml lapte Pentru Decor 100 g nuca de cocos Mod preparare Incepi prin a separa ouale, albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma cu praful de sare. Treptat adaugi si zaharul si mixezi continuu pana s-a topit zaharul in totalitate. Lasi albusurile deoparte si freci galbenusurile cu uleiul. Adaugi amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si incorporezi totul cu ajutorul unei palete. La sfarsit adaugi usor si faina amestecata cu bicarbonatul si incepi framantarea aluatului. Se obtine un aluat fin care nu se lipeste de maini. Din acest aluat formezi bilute de marimea unei nuci mai mici pe care le pui in tava tapetata cu hartie de copt. Din aceasta compozitie vei obtine aproximativ 60 de bilute. Bagi tava la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius si lasi pana bilutele incep sa se rumeneasca. Dupa coacere le lasi sa se raceasca apoi le scobesti mijlocul cu ajutorul unu cutit cu varf ascutit. Praful ce l-ai obtinut il vei amesteca cu dulceata, nuca tocata si esenta de rom. Astfel vei obtine umplutura pentru piersicute. Vei umple cu aceasta umplutura fiecare jumatate de piersicuta dupa care unesti jumatatile intre ele. Pentru a le anima le vei trece prin colorantul dizolvat in lapte si apoi prin zahar sau nuca de cocos. Vei obtine niste piersicute de toata frumusetea. Daca iti doresti o alta umplutura poti sa folosesti ciocolata sau marmelada. Din aceeasi categorie 29 March 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 December 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 May 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 November 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult