Mod preparare
Ciocolata se pune la congelator pentru cateva minute. Cand s-a intarit bine se pune in vasul de la robot si se toaca cat sa devina pudra. Restul de ciocolata se toaca grosier cu cutitul.
Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine spumos si zaharul se topeste.
Se separa albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei) . Galbenusurile se adauga, unul cate unul, peste crema de unt si se mixeaza bine dupa fiecare. In crema obtinuta se adauga faina amestecata cu cacao, pudra de ciocolata, praful de copt si laptele.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. Se incorporeaza in amestec, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus. Ultima data se adauga si ciocolata tocata.
Intr-o tava de dimensiunile 20x30 cm, tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie).
Se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt. Dupa ce se raceste se portioneaza.
Pentru glazura se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se adauga lapte putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Se toarna peste fiecare bucata de prajitura.
Pofta buna!