Minciunele Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 2029 5 October 2020 Descriere Sunt crocante si parfumate. Au forma de fundita si prin unele locuri se mai numesc „aripi de inger” sau, in functie de regiune: „cirighele”, „uscatele”, „fundite” sau „scoruse”. Se fac repede, fiind bune si calde, si reci. Reteta traditionala contine alcool, dar acesta se evapora in timpul prepararii, asa ca pot manca si cei mici. Ramane doar o usoara aroma, foarte placuta. Se poate folosi rom, vodca sau palinca. Ingrediente 3 linguri rom un praf sare ~ pentru decor zahar pudra ~ pentru prajit ulei 3 linguri smantana 1 lingura unt topit 2 oua 300 g faina Mod preparare Intr-un vas, amesteca toate ingredientele, omogenizeaza bine cu mana sau cu un robot de bucatarie. Aluatul rezultat se intinde de cel mult doi centimetri grosime. Se taie dreptunghiuri cu un taietor zimtat sau cu cel de pizza. Se face o crestatura la mijloc si unul din capete se trece prin aceasta, formand „funditele”. Se prajesc in ulei incins. Sunt gata foarte repede, asa ca este indicat sa fie pregatit tot aluatul inainte. Se scot pe un prosop absorbant pentru a elimina excesul de ulei si se pudreaza cu zahar din belsug pentru ca aluatul nu contine deloc zahar. Din aceeasi categorie 29 March 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 December 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 May 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 November 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult