Minciunele Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 234 5 octombrie 2020 Descriere Sunt crocante si parfumate. Au forma de fundita si prin unele locuri se mai numesc „aripi de inger” sau, in functie de regiune: „cirighele”, „uscatele”, „fundite” sau „scoruse”. Se fac repede, fiind bune si calde, si reci. Reteta traditionala contine alcool, dar acesta se evapora in timpul prepararii, asa ca pot manca si cei mici. Ramane doar o usoara aroma, foarte placuta. Se poate folosi rom, vodca sau palinca. Ingrediente 3 linguri rom un praf sare ~ pentru decor zahar pudra ~ pentru prajit ulei 3 linguri smantana 1 lingura unt topit 2 oua 300 g faina Mod preparare Intr-un vas, amesteca toate ingredientele, omogenizeaza bine cu mana sau cu un robot de bucatarie. Aluatul rezultat se intinde de cel mult doi centimetri grosime. Se taie dreptunghiuri cu un taietor zimtat sau cu cel de pizza. Se face o crestatura la mijloc si unul din capete se trece prin aceasta, formand „funditele”. Se prajesc in ulei incins. Sunt gata foarte repede, asa ca este indicat sa fie pregatit tot aluatul inainte. Se scot pe un prosop absorbant pentru a elimina excesul de ulei si se pudreaza cu zahar din belsug pentru ca aluatul nu contine deloc zahar. Din aceeasi categorie 19 august 2020 Dulciuri/deserturi Prajitura Krem a la Krem Prajitura Krem a la Krem, o prajitura care te scoate din incurcatura atunci cand se anunta musafiri. Cum se face Prajitura Krem a la Krem? Citeste mai mult 19 august 2020 Dulciuri/deserturi Biscuiti crinkle Biscuitii crinkle sau "crapati" sunt niste biscuiti/fursecuri extrem de populari in lumea intreaga,moi la exterior, avand aproape o consistenta de negresa si foarte crocanti la exterior. Citeste mai mult 12 august 2020 Dulciuri/deserturi Papanasi cu dulceata si smantana Papanasii cu branza si dulceata sunt un deliciu atunci cand vorbim de deserturi traditionale romanesti. Citeste mai mult 7 august 2020 Dulciuri/deserturi Gomboti sau galuste cu prune Galuste cu prune facute dupa cea mai simpla reteta. Daca urmezi pasii de aici, o sa faci cele mai bune galuste cu prune, exact ca cele din copilarie Citeste mai mult 5 august 2020 Dulciuri/deserturi Tort de biscuiti cu crema de serbet O reteta foarte simpla pentru un tort facut pe fuga este tortul de biscuiti cu crema de serbet. Citeste mai mult 4 august 2020 Dulciuri/deserturi Prajitura cu ciocolata alba si crema caramel Prajitura cu ciocolata si caramel este reteta perfecta pentru cei carora le plac ambele ingrediente principale si prefera sa le manance impreuna. Citeste mai mult