Retete

Dulciuri/deserturi

Inghetata de capsune

Descriere

O reteta simpla de inghetata cremoasa de capsune cu frisca din smantana naturala si iaurt grecesc.

Una din principalele greseli pe care majoritatea gospodinelor le fac, este aceea de a pune amestecul direct la congelator. Pentru a obtine rezultate bune, mai ales daca reteta pretinde fierberea sau incalzirea ingredientelor, este necesar ca amestecul sa stea la frigider peste noapte. In aceasta etapa, grasimea se cristalizeaza, iar proteinele care o inconjoara sunt disipate. Moleculele de grasime se vor lipi, capturand astfel bule de aer, ceea ce va face textura inghetatei mai fina.

Ingrediente
Mod preparare

Se bat galbenusurile cu zaharul si miezul de la pastaia de vanilie pana se fac spuma, apoi se incalzesc pe baie de aburi pana se ingroasa un pic sau pana ajung la 72 -75 C – temperatura la care se sterilizeaza ouale. Peste aceasta temperatura incep sa se coaguleze proteinele din ou si veti obtine o papara!

Baia de aburi este compusa dintr-o oala in care fierbe incet apa deasupra careia se aseaza crema intr-un castron metalic (fundul acestuia nu trebuie sa atinga apa de jos). Cu un termometru de bucatarie se verifica mereu temperatura compozitiei si se amesteca constant cu telul in castron.

Baza de vanilie si oua se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei si apoi se trece la frigider ca sa se raceasca bine macar 3-4 ore.

Capsunile se spala si se curata de codite. Fructele se paseza cu blenderul. Piureul de capsuni obtinut se da si el la frigider.

Se bate smantana pentru frisca – trebuie sa fie foarte rece!. Se trece mixerul pe treapta mica de viteza si se adauga iaurtul si crema rece de galbenusuri cu zahar. Totul trebuie sa fie rece, la temperatura din frigider. Se adauga piureul de capsuni de la frigider si se amesteca usor.

Daca aveti masina de inghetata, se pune compozitia in bolul masinii si se lasa acolo la racit si mixat pana cand se formeaza inghetata de capsuni.

Daca nu, se poate pune si direct in caserola si se pune in congelator. Va trebui sa amestecati in ea cu o furculita din 30 in 30 de minute ca sa nu se formeze ace de gheata.

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult