Retete

Dulciuri/deserturi

Foietaj cu crema de vanilie si piersici

Descriere

E un desert relativ usor de pregatit, necesita doar putina atentie la crema de vanilie, in rest nu are cum sa nu va reuseasca.

Ingrediente
Mod preparare

Pentru crema galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga laptele fierbinte amestecand cu telul. Se pune la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se lasa la racit. Esenta de vanilie se adauga cand crema este rece.

Piersicile se taie felii.

Foietajul se intinde usor cu sucitorul pana se mai mareste putin foaia. Se aduna marginile cu degetele formandu-se o bordura de jur imprejur. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit pana se rumeneste usor.

Se scoate foietajul si se lasa la racit. Se preseaza usor cu mana pentru a-l aplatiza, pentru ca s-a umflat la coacere. Se unge apoi cu crema de vanilie. Se aseaza deasupra piersicile si se prepara glazura dupa intructiunile de pe ambalaj, apoi se toarna deasupra.

Se pune prajitura la rece cateva ore.

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult