Retete

Dulciuri/deserturi

Crema de zahar ars

Descriere

Crema de zahar ars, un desert fin, fara gauri, o crema perfecta care se face foarte usor.

Ingrediente
Mod preparare

Prima data spargem ouale, punem deasupra un praf de sare, apoi le batem. Se lasa deoparte (in felul acesta, culoarea galbena va fi mai intensa).

Pentru zaharul ars se pun 200 gr se zahar intr-o cratita cu fundul gros. Se lasa focul mic, se amesteca rapid cu o lingura de lemn, pana cand tot zaharul este bine topit si are o culoare aurie placuta (nu trebuie sa se arda zaharul pentru ca va avea un gust amar).

Pentru crema se adauga restul de zahar peste oua si vanilia (zahar vanilat, esenta, extract, pasta sau semintele de la 1 pastaie). Se bate totul pana cand zaharul se dizolva complet.Se adauga laptele si se mai bate 1 minut. Se toarna totul in cratita tapetata cu zahar ars. Se aprinde cuptorul la 200 de grade.

Crema de zahar ars se coace la bain-marie, asa ca punem cratita cu crema de zahar ars intr-o tava sau cratita si se adauga apa rece. Apa din tava trebuie sa nu fie pana sus. Se baga crema la cuptor la o temperatura de 160-170 de grade.

Ideal este sa alegeti o cratita de 3-4 l, cat mai inalta, sau o oala mica. Cu cat e mai inalta, cu atat crema va avea un aspect mai frumos. Trebuie sa aveti un platou pe care sa puteti rasturna crema.

 

Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca pentru Paste - Pasca traditionala cu branza dulce

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tort trio de ciocolata

Tort trio de ciocolata

Un tort de ciocolata delicios, cu trei feluri de mousse si un blat umed de cacao. Daca vreti sa impresionati cu un tort bun, dar si cu un aspect placut, acesta este perfect.

Citeste mai mult