Cornuri umplute Andreea Dulciuri/deserturi Afisari: 1313 8 May 2020 Descriere Cornuri umplute cu gem sau cu ciocolata, pufoase, sunt bune pentru o gustare, cu o cana de lapte, de luat la drum. Ingrediente ~90 g ciocolata ~200 g gem 1 fiola esenta vanilie 1 fiola esenta lamaie 2 plicuri drojdie 100 g unt 420 ml lapte ~1 kg faina 3 oua Mod preparare Laptele se incalzeste, se adauga o lingurita de zahar si drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia dupa care se lasa aproximativ 10 minute. Se adauga ouale, untul topit, faina, restul de zahar si se framanta foarte bine. Aluatul trebuie sa nu fie lipicios. Se lasa la crescut 40 de minute dupa care se imparte in doua bucati. Se intinde pe blatul de lucru cat mai bine, sub forma de cerc si se taie in patru, fiecare parte o sa se taie in 3 triunghiuri mai lungi. Se umplu cu compozitia preferata (ciocolata, gem) si se rasucesc. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou si se coc aproximativ 30 de minute la 180 grade. Pofta buna! Din aceeasi categorie 29 March 2024 Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere Reteta placinta rulata cu mere Citeste mai mult 12 December 2022 Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce! Citeste mai mult 9 May 2022 Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios. Citeste mai mult 19 November 2021 Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista Citeste mai mult 13 September 2021 Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara. Citeste mai mult