Retete

Dulciuri/deserturi

Cornuri umplute

Descriere

Cornuri umplute cu gem sau cu ciocolata, pufoase, sunt bune pentru o gustare, cu o cana de lapte, de luat la drum.

Ingrediente
Mod preparare

Laptele se incalzeste, se adauga o lingurita de zahar si drojdia. Se amesteca pana se dizolva drojdia dupa care se lasa aproximativ 10 minute.

Se adauga ouale, untul topit, faina, restul de zahar si se framanta foarte bine. Aluatul trebuie sa nu fie lipicios.

Se lasa la crescut 40 de minute dupa care se imparte in doua bucati. Se intinde pe blatul de lucru cat mai bine, sub forma de cerc si se taie in patru, fiecare parte o sa se taie in 3 triunghiuri mai lungi. Se umplu cu compozitia preferata (ciocolata, gem) si se rasucesc. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou si se coc aproximativ 30 de minute la 180 grade.

 

Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca pentru Paste - Pasca traditionala cu branza dulce

Citeste mai mult