Retete

Dulciuri/deserturi

Cornulete cu bere

Descriere

Cornuletele sunt cele mai spornice fursecuri preparate in casa, iar cele mai bune si mai fragede cornulete se fac cu untura, dar uite ca avem o reteta foarte faina cu ulei si bere.

Se topesc in gura.

Ingrediente
Mod preparare

Se pune uleiul intr-un bol, se adauga berea, apoi faina cu praful de copt si zaharul pudra.

Se framanta bine totul pana se omogenizeaza bine si se lasa la dospit 1 ora.

Se imparte aluatul in 4 parti. Fiecare bucata de aluat o intindem in forma de cerc pe masa de lucru presarata cu faina apoi o taiem in 12 triunghiuri.

Punem la baza triunghiului de aluat rahat taiat marunt apoi rasucim usor spre varf. Se pun cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se baga la cuptorul preincalzit la 180 pentru 20-25 minute. Se pudreaza cat sunt inca calde cu zahar pudra.

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult