Retete

Dulciuri/deserturi

Cheesecake la cuptor

Descriere

Prajitura cheesecake la cuptor nu e greu de preparat, necesita doar putina atentie. Se poate asorta cu fructe, caramel, sos de ciocolata si practic se obtine un nou desert.

Ingrediente
Mod preparare

Pentru inceput, se pregateste o forma cu pereti detasabili, se unge bine cu unt.

Biscuitii se zdrobesc marunt, se amesteca cu untul topit si se taseaza in forma pregatita. Se coc timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Se scot si se lasa la racit 5 minute.

Se amesteca crema de branza, smantana, zaharul, esenta, faina si ouale. Crema se toarna peste biscuiti si se coace timp de 40-45 minute, pana crema se intareste. Prajitura se lasa 5 minute in cuptorul stins sa nu crape. Se acopera si se pune in frigider peste noapte.

Se poate servi ca atare, pur si simplu pudrand suprafata prajiturii cu zahar pudra, sau se pot adauga fructe proaspete, jeleuri de fructe, sos caramel, de ciocolata, conform preferintelor fiecaruia.

 

Pofta buna!

Din aceeasi categorie

Dulciuri/deserturi Placinta rulata cu mere

Placinta rulata cu mere

Reteta placinta rulata cu mere

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Cele mai bune bomboane Raffaello facute acasa! Cremoase, fine, cu migdale, nuci,visine sau chiar ciocolata pentru iubitorii de dulce!

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Desert la pahar cu capsuni si ricotta

Pentru zilele calduroase, un desert rapid si delicios.

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide

Reteta Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata, biscuiti fragezi si gustosi

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Budinca de chia cu ciocolata

Budinca de chia cu ciocolata

Aceasta budinca cu chia si ciocolata are un gust incredibil. Adauga capsune si nimeni nu-i va putea rezista

Citeste mai mult

Dulciuri/deserturi Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici

Tarta rustica cu piersici sau Galette cu piersici. In aluat se simte gustul de unt, iar fructele coapte nu fac decat sa intregeasca acest desert special de vara.

Citeste mai mult